Ana SayfaGÜZELLİKGüzellik İçin Bebek Pudrası Kullanım

Güzellik İçin Bebek Pudrası Kullanım

Bebek pudrasının kullanımı, makyajdan ayakkabı temizleme noktasına kadar hayatında içinde rol almakta. Hassas bir cilde sahip olan bebekler, elbette bebek pudrasının asıl sahipleri ancak bebeklerden çok bayanların kullandığı bir ürün olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz.

Makyaj Sabitleyicisi Pudra

Makyajın yüzünüzde daha uzun süre kalmasını istiyorsanız makyaj sabitleyici kullanmalısınız. Bununla beraber sabitleyicilere, bu kadar çok para vermek zorunda değilsiniz. Pudrayı bunun için kullanabilirsiniz. Makyajınızı tamamlayın. Sonrasında allık fırçanızı pudraya bandırarak yüzünüzde gezdirin. Makyajınızı sabit kılsın. Fazla kullanmamaya özen gösterin çünkü beyazlık abartılı olabilir. Bebek Pudrasının Farklı Kullanım Alanları

Saç Yağlanmalarına Pudra ile Son

Özellikle koyu renkli saçlarda daha çabuk kendini belli eden yağlanma sorunu, pudra ile son bulabilir. Saçlarınız yağlanmaya başladığında diplerine ve ortalarına bir miktar pudra serpiştirin. Böylece tanecikler yağlanmayı emecek ve yavaşlatacaktır.

Daha Dolgun Kirpikler Pudrayla Mümkün

Makyajınız esnasında sıra kirpiklere geldiğinde rimelinizi kullanmadan önce bir miktar pudra sürün. Hemen arkasından rimeli uygulayın. Kirpikleriniz, daha iri ve daha dolgun görünecektir. Bu uygulamayı her rimel sürdüğünüzde değil daha çok haftada bir kere uygulamanızda yarar var. Bebek Pudrasının Kokusunu Değiştirebilirsiniz

Ayak Kokusuna Bebek Pudrası Çaresi

Kapalı ayakkabı giymenin en büyük dezavantajı, ayak kokusu yapmasıdır. Bunun önüne geçebilmek adına ayakkabınızı giymeden hemen önce bir miktar bebek pudrası dökün. Kokuyu emerek hiçbir rahatsızlık vermeyecektir. Bir de ayakkabının ayağınızı sıktığını fark ettiğinizde ayakkabıya biraz bebek pudrası serpiştirin. Ayakkabının esnemesini sağlayacaktır.

Pudra İle Ter Kokusuna Son

Bebek pudrasının cilde faydaları saymakla bitmez. Bunlardan en önemlisi de ter kokusuna çare olması. Koltuk altlarınızı ağdadan sonra pudra ile yatıştırıp hem yanmasına hem de kızarmasına engel olabilirsiniz. Bunun yanı sıra terleme karşıtı olan pudra, kokuya da engel olacaktır. Bebek Pudrası Evde Nasıl Kullanılır?

Bebek Pudrasın Maskesi İle Günlük Nemlendiriciniz Hazır

Gün içinde farklı kozmetik markalarının nemlendirici kremlerini kullanıyorsanız, yüzünüze sürdüğünüz bu ürünün yararından çok zararı olacağını bilmelisiniz. İçinde ne olduğunu bilmediğiniz ürünler yerine daha sağlıklı bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Bebek pudrası ve iki yumurta akını sürüp temiz olan cilde uygulayın. Yaklaşık 15 dakika yüzünüzde kaldıktan sonra çıkarın. Çıkarma işlemini daha çok ılık su ile yapmalısınız. Uyandığınız gibi uygulayacağınız bu maske, yüzünüzün tüm gün ihtiyacı olan nemi almasını sağlayacak. Bahçenizde Neden Bebek Pudrası Kullanmalısınız?

Kıyafetlere Bulaşan Yağ Sorununu Kökünden Halledin

Yemek esnasında kıyafetlere damlayan yağlardan kurtulmak için genellikle tuz kullanılır. Ancak çok da olumlu sonuçlar doğurduğu söylenemez. Bunun yanı sıra kumaşta yayıldığı bile söylenebilir. Bu duruma daha kalıcı çözüm ise bebek pudrasıyla mümkün. Toz halinde bulunsa da içinde yer alan tanecikler yağı kolaylıkla içine çeker. Böylece kıyafetiniz tek yıkamada yağdan kurtulmuş olur.

Ağda Sonrası Kurtarıcı

Özellikle kuaförlerde yüzünüz için ağda yaptırdıktan sonra dakikalarda içerde mahsur kalmanıza gerek kalmayacak. Çünkü bebek pudrası, yüzünüzün kırmızı olmasına rahatlıkla engel olabilir. Ağdayı yaptırdıktan hemen sonra yüzünüze biraz pudra uygulamanız yeterli.

Pudra kullanımını sadece yüzde değil tüm vücutta uygulayabilirsiniz. Vücudunuzun ağdadan kızaran ya da tahriş olan bölgelerine kolaylıkla uygulanabilir. Daha az acı çekerek ağdayı atlatabilirsiniz. Lavantalı Talk Pudrası Nasıl Yapılır?

Gül Suyu ve Pudra Mucizesi

Yüzünüzde kullanacağınız maskeler, doğal olmak zorunda. Aksi halde güzelleşmek isterken daha kötü sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Yağlanmaya dayalı sivilce probleminiz varsa bunun önüne pudra ve gül suyu maskesi ile geçebilirsiniz. Uygulama oldukça basit. Bir tatlı kaşığı bebek pudrası ve krem kıvamı oluşturacak kadar gül suyu karıştırılır. Sonrasında ortaya çıkan macunumsu maske yüze detaylıca sürülür. Maskeyi yüzünüzden ılık su ile yarım saat sonra çıkarabilirsiniz. Çıkardıktan hemen sonra yine gül suyu ile nemlendirmeniz iyi gelecektir.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler