Ana SayfaGÜZELLİKCİLT BAKIMICildiniz Parlak Değilse 9 Nedeni Olabilir

Cildiniz Parlak Değilse 9 Nedeni Olabilir

Cildiniz Parlak Değilse 9 Nedeni Olabilir. Herkes ve özellikle kadınlar ciltlerinin çok güzel olmasını ister. Güzel cilt; parlak, temiz ve pürüzsüzdür. Eğer birçok ürün kullanmanıza rağmen cildiniz istediğiniz parlaklıkta değilse 9 nedeni olabilir. Listeye baktıktan sonra neyi yanlış yaptığınızı anlayabilirsiniz.

1. Ölü derileri temizliyor musunuz?
Yüzünüzü günde iki kez yıkamanız çok iyidir. Ancak eklemeniz gereken çok önemli bir adım var: peeling.
Kuruluk, mat cildin en yaygın nedenidir ve peeling, topikal ürünlerin daha iyi nüfuz etmesini sağlayan yeni bir tuval oluşturur. Sadece iltihap veya tahrişe yol açmamak için işlemi cildinize yumuşak bir şekilde yapmayı unutmayın. Kuru cilt için gülsuyu nasıl kullanılmalı?

2. Nemlendiriyor musunuz?
Eksfoliyasyonun üstünde, cildiniz başka bir şey için çağrıda bulunabilir: nem. Cildimiz üzerine koyduğumuz her ürün yüzeyde çatlaklara neden olur ve bu da donukluk anlamına gelir. Bir nemlendiriciyi kullanarak, cilt hücreleri arasındaki boşlukları kapatıp, pürüzsüz, parlak bir yüzey meydana getirebilirsiniz.

donuk-cilt2

3. Susuz mu kalıyorsunuz?
Dehidrasyon (vücudun susuz kalması) cildin kan akışının hacmini azaltarak “solgun ve hasta” görünmenize neden olduğunu biliyor musunuz? Ayrıca dehidralanmış cilt epidermal dehidratasyon, dermal dehidratasyon veya her ikisini de içerebilir. Dehidratasyon ince çizgilerle kendini gösterir.Yüksek, kronik yüzey dehidrasyonu durumunda pullar oluşabilir.Dermal (derin deri) dehidratasyon dermisin tükenmesine neden olur ve sonuçta cildin yüzeyinde görülebilen daha derin kırışıklıklar ile sonuçlanır. Aynı zamanda sarkmış bir cilt ortaya çıkar. Yeterli miktar su içmelisiniz. Sabahları limonlu su içmek neden faydalı? Hangi yöntem uygulanmalı?

4. Süper stresli misiniz?
Bunların hiçbiri şu ana kadar sizinle bağlantı kurmuyorsa, belki de vücudunuzda olup bitenler ve beyninizde neler olup bittiği hakkında daha az bilginiz var. Stres cildinizin parlaklığında büyük bir rol oynar. Cilt bakım ürünlerinde olmaması gereken 8 madde

5. Daha fazla uyumaya ihtiyacınız olabilir
Uyku, vücudunuzun onarıcı zamanıdır, cilt hücreleriniz kendini onarır ve yenilenir. Eğer bu süre kısalır veya değiştirilirse, cilt hücreleri optimum seviyede performans gösteremezler ve koyu renkli göz çemberi, solgunluk, kuruluk, pul pul dökülme, daha az hidratlı cilt ve yağ üretiminde değişiklikler meydana gelir. Dolaşımın dapa iyi olması için her gece düzenli uyku uyuyun. Cildinize zarar veren günlük alışkanlıklarınız

6. Kirli bir bölgede yaşıyorsunuz.
Kendi alışkanlıklarınızın üstüne, bu faktörlerden herhangi birinin korunmasız bir cilt üzerinde hasara yol açabileceğinden, cildinizi hava kirleticiler ve UV ışınlarına maruz bırakan ortamınız olabilir. Düşük nemli ve sert rüzgarlar, size sorunlara neden olabilecek çevresel unsurlar olarak görülüyor. Yüksek dumanlı bir bölgede yaşıyorsanız, ortamınızın etkilerini önlemenin bir yolu da biraz egzersiz yapmaktır. Uzak doğulu kadınların ciltleri neden pürüzsüz ve genç

donuk-cilt3

7. Sigara içiyorsanız
Elbette bunu bir daha söylememeye gerek yok, fakat sigara içmek hem uzun hem de kısa vadede cildinize ciddi zarar veriyor.Kanserojen maddeler cildin bütünlüğüne ve yapısına aşırı derecede zararlıdır. Sigara içmek kollajen yıkımına neden olur, cildin zamanla buruşmasına neden olur.

8. Makyaj çıkarıcıları
Makyaj çıkarıcılarının büyük bölümü alkol ve kimyasal içeriyor. Bu ürünleri çok sık kullanmak cildinize zarar verebilir. Mümkün olduğu kadar doğal çıkarıcılar kullanın ve hemen ardından cildinizi nemlendirin. Makyaj öncesi ve sonrasında cilt bakımı nasıl yapılmalı?

9. Sağlıklı besleniyor musunuz?
Neler yiyorsunuz? Çünkü vücudunuza aldığınız herşey teninize yansır. Tuzlu ve işlenmiş gıdalardan uzak durun. Bu ürünler cildin su tutmasına neden olur. Antioksidan bakımından zengin yaban mersini, kızılcık, barbunya ve fasulye yiyeceklerin yanısıra C vitamini açısından zengin narenciye ve kivi gibi meyveler de cildiniz için yararlı.  Cilt tipinize göre beslenmeyi biliyor musunuz?

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler