Ana SayfaGÜZELLİKSaçınızda Gri-Beyaz Tellerin Artışını Durdurmanın 3 Yolu

Saçınızda Gri-Beyaz Tellerin Artışını Durdurmanın 3 Yolu

Gri-Beyaz saçlar yirmi ve otuzlu yaşlarında kadınlar için yaygın değildir, bu nedenle gördüğünüz gri saçlar size garip gelebilir. Saçlardaki gri teller beyazlama öncesinde çıkan öncü habercilerdir.

Uzmanlar saç köklerinde melanin pigment eksikliğinden dolayı gri saçların ortaya çıktığını belirtiyor. Folliküllerin hala normal sayıda melanosit (pigment yapan hücreler) var, ancak bu hücreler zamanla çalışmayı bırakıyor ve saç gri veya beyaza dönüyor. Uzmanlar gri saçların genellikle 50/50 kuralını izlediği için, genç yaşta gri saçların normal olmadığını vurguluyorlar ve kadınların yüzde 50’inin 50 yaşına kadar gri saçlara sahip olduğunu söylüyorlar.

Buna rağmen gençlerde gri saçlar son yıllarda daha sık görülüyor. Genetiğin saçların grileşmesine çok önemli rol oynadığı belirtiliyor. Yani anneniz ya da babanız erken yaşta gri saçlara sahipse muhtemelen sizin de öyle olacaktır.

Ancak ailenizde hiç kimsede genç yaşlarda gri saçı yoksa o zaman bunun nedeni farklı olabilir. Uzmanlar, B12 vitamini eksikliğinin erken grileşmeye neden olabileceğini belirtiyor. Bir B12 vitamin takviyesi yardımcı olabilir, ancak her zaman yeni bir takviye başlamadan önce doktorunuza danışın.

Sigaranın da genç yaşta saçların grileşmesinde önemli bir etken olduğu bildiriliyor. Sigara ya da zayıf beslenme ve yaşam tarzı seçimleri etkili faktörler olabilir. Uzmanlar, sigara içilerek artan serbest oksijen radikallerinin kıl foliküllerine zarar verdiği ve erken gri saçlara neden olduğunu düşünüyorlar.

Ve daha önce duymuşsunuzdur, ancak doğru: Stres, erken yaşlarda grileşmeye neden olabilir. Stres kortizol seviyelerini arttırmakta ve kıl foliküllerine ve saçlarda pigment oluşturan hücrelere zarar verebilecek serbest oksijen radikallerini arttırmaktadır. Bunun için sters seviyenizi düşürmeniz gerekiyor.

Maalesef, uzmanlar gri çıkan tellerin eski renklerine döndürülemeyeceğini düşünüyorlar. Ancak gri tellerin artmasını yaşam tarzınızı değiştirerek durdurabilirsiniz tabi genetik değilse…

İlgili Yazılar

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler