Alkolsüz Öz Çıkarma Nasıl Yapılır?

0

Tatlandırıcı ekstraktlar genellikle votka, burbon veya başka bir alkol çeşidi ile yapılır, ancak alkol içermemektedir. Pişirmeyen bir tarife ekliyorsanız, alkol tadı istenmeyebilir. Alkol kullanmadan özleri yapmak mümkündür. İşte yapılışı..

Alkolsüz Özler Nasıl Oluşur?
Kendi alkolsüz ekstrelerinizi yapmak için herhangi bir özü tarifinde adı geçen alkolün yerine, üç ölçü sıvı gliserin ile bir ölçü suyu birleştirin.

İlgili Yazılar

İki bileşeni bir araya getirinceye kadar birlikte karıştırın. Daha sonra her zamanki gibi tarifi ile devam edin. Alkolden hoşlanmadığınız, alıştığınız harika tadı alacaksınız.

Ev yapımı özütlerini raf ömrünü uzatmak için kahverengi şişelerde saklayın. Gliserinle yapılan özler kilerinizde dört yıla kadar kalmaktadır. Onları buzdolabı gibi soğuk bir yere koymanıza ihtiyaç yoktur.

Hazırladığınız özleri kullanmaya başlamadan önce en az iki ay boyunca beklemiş olması gerekir. Ev yapımı özler harika hediyeler olabilir.

Gliserin, Alkol’e Karşı Ekstreyi nasıl Çıkarır?
Gliserin ile yapılan hulaselere gliseritler denir. Geleneksel alkol bazlı özütlere göre şurup kıvamında daha fazla bir tutarlılığa sahiptirler, ancak yemek tariflerinde de aynı şekilde çalışırlar. Ayrıca şekersiz ve glütensizdirler.

Ekstraktlar bu adı taşır çünkü aroma bileşikleri genellikle alkol olan bir çözücü ile ekstrakte edilir. Alkol bu işlemi gliserinden daha hızlı gerçekleştirir ve gliserinin ekstraktından farklı maddeler çıkarır.

Bu, nihai ürünün alkol ekstraktıyla yaptığınızdan daha farklı bir lezzete sahnip olur. Her ikisi de ekstraktaki bakteri üremesini engeller, bu yüzden onları oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Bir fark, alkolün proteinleri ve enzimleri denatürasyona uğrattığı halde gliserin bunu yazmaz. Bu, farmasötik ürünler için kullanıldığında bir faktör olabilir.

Sıvı Gliserin Nedir?
Sıvı gliserin, hayvansal yağlardan veya bitkisel yağdan türetilen, karbon, hidrojen ve oksijenin organik bir bileşimidir. Çoğu sabun yapımı olarak üretilmektedir. Sabun, losyon, gıdalar, ilaçlar ve kozmetiklerde yaygın olarak kullanılır. Tatlı bir tada sahip olduğu için genellikle tatlandırıcı olarak kullanılır.

İlgili Yazılar


Paylaş.

About Author

Comments are closed.