Ana SayfaEvBANYOBanyoda Yapılmaması Gereken 12 Hata

Banyoda Yapılmaması Gereken 12 Hata

Banyoda rutin olarak yapılan pek çok şey, alışkanlıktır ve bazıları yapmamanız gereken hatalardır. İşte banyoda yapılan ama yapılmaması gereken hatalar…

1. Katı sabun kullanma
Ellerinizi yıkamak için katı sabun kullanıyorsanız, bu tür sabunlar açıkta oldukları için banyo içinde çok fazla bakteri biriktirebilirler. Ellerinizi yıkamak için sıvı sabun kullanabilir ya da katı sabun kullanıyorsanız, sabunu kullandıktan sonra ya da önce mutlaka yıkayın. Saçlarınızı kuruturken bu hataları yapmayın

2. Telefon kullanma
Tuvalette telefon kullanmak, tuvalette geçireceğiniz zamanın uzamasına neden olur. Bu da hemoroid gibi sağlık problemlerini tetikleyebilir. Ayrıca, telefonlar çok sık temizlenmedikleri için elinizde bakteri yuvasıyla dolaşmanıza neden olurlar.

3. Kulak çubuğu kullanma
Kulak çubukları, kulak içindeki kiri temizlemek için yapılmış olsalar da, kulak içindeki kirin daha derinlere gitmesine neden olur.

4. Elleri yıkamamak
Tuvaleti kullandıktan sonra elleri mutlaka sabunla yıkamak gerekir. Tuvaletteki yüzeylere dokunmak bile ellerinizin kirlenmesine neden olabilir.

5. Tabure kullanma
Günümüzde alaturka tuvaletler yok olmak üzereler. Ancak çömelerek tuvalet yapmanın klozet kullanmaktan çok daha fazla sağlıklı olduğu araştırmalarla ortaya çıktı. Klozet kullanırken ayağınızın altına bir tabure alabilirsiniz. Bacaklarınızı göğsünüze doğru çektiğinizde bağırsakların boşalımı daha kolay ve etkili olur. Duş alırken sık yapılan 6 hata

6. Elleri yıkamak için sıcak su kullanma
Sıcak suyun ellerinizde mikropları daha iyi temizlediğinizi düşünerek sıcak su ile ellerinizi yıkıyor olabilirsiniz. Ancak, sıcak su ellerinizin daha fazla kurumasına ve çatlamasına neden olur.

7. Tuvalet fırçasını hemen yerine koyma
Tuvalet fırçasını kullandıktan sonra hemen kabına geri koymak, bakterilerin üremesi için uygun bir ortam yaratır. Fırçayı kullandıktan sonra kurumasını bekleyin ve ardından yerine yerleştirin.

8. Tuvalete ıslak mendil atma
Tuvalet kağıtlarının bile borularda parçalanması 10 dakika kadar sürebilir. Eğer tuvalette ıslak mendil kullanıp klozete atıyorsanız, borularda parçalanmayacakları için bir süre sonra boruların tıkanmasına neden olabilirler.

9. Sifon çekme
Tuvaleti kullandıktan sonra, klozetin kapağını kapattıktan sonra sifonu çekin. Böylelikle suyla birlikte mikropların banyo içine dağılmasını önlemiş olursunuz.

10. Diş fırçanızı tuvalete yakın tutmak
Diş fırçasını banyoda klozete yakın bir yerde tutmak bakterilerin bulaşması ihtimalini artırır. O nedenle fırçanızı mümkün olduğunca klozetten uzakta kapalı bir dolap içinde tutmak en iyisidir. Asla duşta bulundurmamanız gereken 5 şey

11. Diş fırçasını değiştirmemek
Diş fırçanızı her 3 ayda bir değiştirmeniz gerekir. Aksi halde, dişlerinizi bakterilerle dolu bir fırçayla temizlemek zorunda kalırsınız.

12. Banyoya çıplak ayakla girmek
Banyo zemini evdeki en kirli yüzeydir. O nedenle banyoya girerken, çorap veya terlik giydiğinizden emin olun.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler