Facebook Messenger Konum Bilgilerinizi Paylaşıyor Olabilir

0

Eğer Android telefonunuzda Facebook Messenger uygulamasını kullanıyorsanız, ayarlarınıza göz atmanız yararınıza olabilir. Çünkü bu uygulama, sizden onay almadan, konumunuzu belirliyor ve sohbet ettiğiniz herkesle paylaşıyor.

Konum bilginizin alınmasını ve paylaşılmasını sohbetlerinizdeki Beğen butonunun üzerinde bulunan pusula simgesine basarak engelleyebilirsiniz. Eğer pusula simgesi maviyse bu özelliğin aktif olduğu anlamına geliyor.

Bir Facebook yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre bu özellik, sadece uygulamaya girdiğinizde ve bir sohbet penceresi açıkken aktif hale geliyor. Uygulama arka planda çalışırken konum bilginizi paylaşmıyor.

Eğer güvende olmak istiyorsanız, Anroid uygulaması içindeki Ayarlar sekmesine tıklayın ve konum özelliğini tamamen kapalı duruma getirin. iPhone’larda varsayılan ayar “Kapalı” olsa da, iOS’ta konum takibini Ayarlar>Gizlilik>Konum Servisleri’nden  giderek kapatabilirsiniz.

Birçok insan, Harvard’lı bilgisayar mühendisliği öğrencisi Aran Khanna’nın geliştirdiği, Facebook Messenger üzerinden aldığı konum bilgisini harita üzerinde gösteren Marauder’s Map isimli eklentiye kadar, varsayılan konum ayarlarının farkında değildi.

Aran Khanna’nın Medium bloğunda bahsettiğine göre; mesajı gönderen kişinin harita üzerindeki konumunu 1 metreden daha az bir yanılmayla göstermek mümkün. Aran Khanna’nın değindiği başka bir sorun ise, konum özelliğinin uygulama içinde hiç göze çarpmayan bir yerde duruyor olması. Bu nedenle kullanıcılar konum bilgilerinin paylaşıldığını fark edemiyorlar. Facebook sözcüleri ise bu sorunun farkında olduklarını, ve bununla ilgili bir düzeltmenin de yolda olduğunu söylüyorlar.


Paylaş.

About Author

Yorum Yapın