Ana SayfaHAYATPRATİKHangi Sebze Nasıl Kolay Soyulur?

Hangi Sebze Nasıl Kolay Soyulur?

Son dönemde çıkan keskin jiletlere sahip sebze soyma aparatları ile pek çok sebzeyi hatta meyveyi soyup hızlı bir şekilde bir sonraki aşamaya geçmek oldukça büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Ancak bütün sebzelerde bu aparatları kullanmak mümkün olmadığı için pek çok sebzeyi soymak için bazı pratik yöntemler geliştirilmiştir.

Közlenmiş Sebzeler Nasıl Soyulur?

Közlenmiş sebzeler aromaları ve damakta bıraktıkları müthiş tatları nedeniyle pek çok kişinin tutkunu olduğu yiyecekler arasındadır. Közlenmiş sebzeleri hazırlamak kolay olsa da kabuklarını soymak meşakkatli bir iş olduğu için pek çık kişi közlenmiş sebze yapmaktan kaçınır. Ancak közlenmiş sebzeleri soymak için küçük püf noktaları vardır. Közlediğiniz sebzeleri fırından çıkarır çıkarmaz ya ocakta ateşin üstünden indirdikten sonra bir cam kabın içine alıp ağzını iyice streç film ile hava almayacak şekilde kapatıp 10 dakika soğumasını bekledikten sonra kabaran kabuklarını muz soyar gibi kolayca sorabilirsiniz.

Domates Nasıl Soyulur?

Domatesler de soyması meşakkatli sebzeler arasında yer almaktadır. Soyarken ezilip suyu çıkabilir ya da kabukla beraber etli kısmı da ayrılıp boşa gidebilir. Bunu önlemek içinse içi kaynar su dolu bir kabın içine bıçağınızın tersi ile kabuklarının üzerinden soyar gibi geçtiğiniz domatesleri atarak bir kaç dakika kaynatmanız yeterli olacaktır. Böylece domateslerinizi kabukları etli kısmından ayrılacak ve soymanız daha kolay olacaktır. Ancak fazla kaynatırsanız domateslerinizin tadı değişecek ve yemeklerinizde farklı bir tat olacaktır. Bu sebeple domateslerinizi kaynar suda tutacağınız süreyi oldukça iyi ayarlamanız gerekmektedir.

Suyun Altında Sebze Nasıl Soyulur?

Soğan kokusuyla olduğu kadar ismini duyduğunuzda da gözlerinizin yaşarmasına neden olan bir sebzedir. Acı bir soğanı soymak da doğramak kadar zordur. Bu nedenle kısık bir şekilde açtığınız çeşmenin altında soğanın kabuklarını soyarsanız acı kokusu suya karışıp uzaklaşacağı için gözlerinizin yanması da azalacaktır. Ayrıca mantarı da suyun altında yıkayarak kullananlar vardır. Ancak mantar su ile temas ettiğinde büyük ölçüde lezzetini kaybetmektedir. Suda tıkamak terine saplarından ayırdıktan sonra şapka kısmının altından üzerindeki ince zar doku soyularak çıkartıldığında hem lezzetli hem de temiz bir mantar tüketebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler