Ana SayfaEvMUTFAKJapon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkarılır?

Japon Yapıştırıcısı Nasıl Çıkarılır?

Japon yapıştırıcısı günümüzde pek çok malzemenin yapıştırılması amacı ile kullanılan yaygın tutkallardan bir tanesidir. Nereye dökülürse dökülsün temizlemesi adeta bir işkence haline gelebilen japon yapıştırıcısı için son yıllarda bazı temizleme teknikleri geliştirilmiştir ve bu tekniklerin doğru şekillerde ve doğru zamanda uygulanması halinde japon yapıştırıcısı probleminin kolaylıkla giderilebilmesi mümkün olmaktadır.

Giysilere ya da Halılara Bulaşan Japon Yapıştırıcısı Nasıl Temizlenebilmektedir?

Giysilere ya da halı yüzeyine dökülen ve burada kuruyarak çıkmayan japon yapıştırıcısının temizliği için beyaz ve desensiz bir kâğıt havlu ya da temiz bir bez gerekli olan ilk malzemelerdendir. Alınan bez aseton ya da aseton esansı içeren bir oje çıkarıcı ile iyice ıslatılmalıdır. Kumaşa zarar verip vermediği ya da kumaşta renk atımına neden olup olmadığı kontrol edilmelidir. İlgili: Ev yapımı doğal yapıştırıcı temizleyicisi

Kumaş ve Halıdaki Daha Zorlu Japon Yapıştırıcısı Nasıl Temizlenebilmektedir?

Zorlu japon yapıştırıcısı lekeleri için aseton ile ıslatılan bez ya da kâğıt havlu, japon yapıştırıcısının bulunduğu noktanın üzerine bastırılmalı ve sertçe silinmelidir. Sonrasında yapıştırıcı pul pul olup dökülünceye kadar yine sert kıllı bir diş fırçası yardımı ile iyice ovulmalıdır. Bu işlem kumaş ya da halı üzerindeki tüm japon yapıştırıcısı dökülene kadar birkaç kere daha tekrar edilmelidir. Ancak bu yöntemler çoğu zaman japon yapıştırıcısı dökülmüş olan kumaşa ya da halıya ciddi anlamda zarar verebileceği için oldukça dikkatli davranılmalı ve kumaşın veya halının zarar görebilme ihtimali her daim göz önünde bulundurulmalıdır. İlgili: Mısır nişastasından yapıştırıcı nasıl yapılır?

Fırça Uygulamasından Sonra Japon Yapıştırıcısı Kalırsa Ne Yapılmalıdır?

Tüm çabalardan sonra halen kumaş veya halı üzerinde japon yapıştırıcısı kalıyorsa lekeli bölge üzerine ince bir zımpara yardımı ile zımparalama işlemi yapılmalıdır. Ancak bu işlem konusunda çok titiz davranılmalıdır çünkü aksi takdirde kumaşın ya da halının yırtılmasına sebebiyet verilebilmektedir.

Zımparalama Yöntemine Alternatif Japon Yapıştırıcısı Çıkarma Teknikleri Var mıdır?

Zımparalama işlemi yapmak ve kumaşı ya da halıyı yıpratmak istemeyenler direkt olarak japon yapıştırıcısının olduğu lekeli alanın üstüne herhangi bir markanın sıvı çamaşır deterjanını birkaç damla kadar damlatmalı ve sonrasında parmakları ile yapıştırıcının üzerini iyice ovmalıdır. Ovma işleminden sonra kumaş ya da halıda kalan lekeli bölge bol su ile durulanmalıdır. Lekeli bölge kendi halinde kurumaya bırakıldıktan sonra en son aşamada japon yapıştırıcısının kalıp kalmadığı kontrol edilmelidir. İlgili: Yapıştırıcı izi nasıl çıkarılır?

Japon Yapıştırıcısı Ele Bulaşırsa Nasıl Temizlenebilmektedir?

Halı, kumaş ya da mobilyalara değil de ellere yapışan güçlü japon yapıştırıcıları için de temizleme yöntemleri bulunmaktadır. Bunun için yine bir pamuğa damlatılacak olan aseton vücudun japon yapıştırıcısı bulaşmış olan bölgelerinin üzerine çok fazla bastırılmadan ovulmakta ve böylelikle japon yapıştırıcısının cilt üzerinden dökülmesi sağlanmaktadır.

Vücudun Hassas Bölgelerinde Aseton Kullanılması Neden Sakıncalıdır?

Aseton yeri geldiğinde tehlikeli ve yanıcı bir madde olduğu için vücudun hassas bölgelerine japon yapıştırıcısının döküldüğü durumlarda cilde zarar verebilme olasılığı yüzünden kullanılmaması gerekmektedir. Bu bölgelere örnek olarak dudak ve gözler verilebilmektedir.  İlgili: Yapıştırıcı halı ve giysilerden nasıl çıkarılır?

Japon Yapıştırıcısı Vücudun Hassas Bölgelerinden Nasıl Temizlenebilmektedir?

Hassas bölgelerden japon yapıştırıcısı temizliği için öncelikle yapıştırıcının döküldüğü bölge ılık su ve bir sabun yardımı ile iyice ovularak ıslatılmalıdır. Aynı işlem sabunlu su içerisine lekeli bölgenin daldırılması ve su içerisinde bekletilmesi ile de mümkün olmaktadır. Daha sonra deriden japon yapıştırıcısının yavaşça ayrılması için çaba gösterilmelidir. Bu aşamada çok sert olmayan bir spatula ya da çay kaşığının sap kısmı oldukça işe yarayabilir. Bu işleme deri üzerinden japon yapıştırıcısı çıkarılana kadar devam edilebilmektedir. Bu işlemden sonra deride hala japon yapıştırıcısı kaldı ise deri daha fazla yıpratılmadan ve zarar görmeden bir cilt uzmanı ile görüşülmesi gerekmektedir.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler