Ana SayfaHAYATBitki Küfü Nasıl Giderilir?

Bitki Küfü Nasıl Giderilir?

Bitki küfü, genellikle ıslak ve soğuk günlerden sonra hava ısındığında ortaya çıkar. Yaprak yüzeylerinde sarı, sonra kahverengi olan beyaz, tozlu lekeler veya yamalar olarak başlar. Bitki küfü genellikle yaprakları tomurcukları etkiler.

Tüm önleyici tedbirlere rağmen, küfün beyaz, tozlu kaplama özelliği aniden ortaya çıkabilir. Bu gerçekleştikten sonra, enfeksiyon mümkün olan en kısa sürede ve bitkilere ve çevreye en az zarar verecek şekilde ortadan kaldırılmalıdır. Erken teşhis anahtarıdır.

Klorothalonil gibi kimyasal fungisitler küf kontrolünde etkilidir, ancak onlar ve çevre için toksiktirler. Bunun yerine doğal çözümleri kullanabilirsiniz. Evde yetiştirebileceğiniz tedavi edici 8 bitki

PH’ı değiştirmek

Mantarlar, pH’ın büyük ölçüde değiştirilmesi de dahil olmak üzere çevresel değişikliklere duyarlıdır. Alkali solüsyonları püskürterek pH’ı artırabilir ve asidik maddelerle azaltabiliriz. Asit ve alkaliler, bitki dokularını ve mantar sporlarını yakabildiklerinden, yapraklar üzerine püskürtülmeden önce uygun şekilde seyreltilmelidirler.

Sodyum ve potasyum bikarbonat tuzları

Karbonat geçmişte antifungal arsenalin başlıca dayanağı olmuştur.
Bir çorba kaşığı karbonatı bir litre suya karıştırın. Spreyin yayılmasını ve etkinliğini arttırmak için, bir çay kaşığı yüksek oranda rafine edilmiş bitkisel yağ ve bir çay kaşığı bulaşık sabunu ekleyin. Küf kaynaklı etkilenen yapraklara ve diğer bitkilerinize bolca püskürtün. Ev bitkilerini canlandırmanın 10 püf noktası

Sirke

Bir sirke spreyi kullanmak güller ve diğer asit seven bitkiler için daha uyumlu olabilir. Gıda hazırlamada yaygın olarak kullanılan sentetik beyaz sirke% 5 asetik asittir. Tabi organik elma sirkesi çok daha iyidir.

Bir litrelik sprey şişesini suyla doldurun ve bir bardak beyaz sirke ekleyin. İyice çalkalayın ve küflenmiş bitkilere püskürtün. Bu konsantrasyonda sirke, bitkilerin yapraklarını yakma potansiyeline sahiptir.

Süt spreyi

Bu zararsız küf mantarının kimyasal fungisitler kadar etkili olduğu biliniyor. Yapmanız gereken tek şey, bitkilerde 40 ila 60 oranında bir süt ve su karışımı püskürtmek , ancak güneşli günlerde yapılmalı ve küflenme riski geçene kadar her hafta tekrarlanmalıdır.

Süt proteinlerinin, güneş ışınları ile tepkimeye girerek, kimyasal maddelerin korunmasını sağladığı veya bitkilerin üzerinde süt kapladığı, mantar sporlarının dokuya nüfuz etmesini veya miselyumunu boğmasını önlediği düşünülmektedir. Bu uygulama dünyanın bir çok yerinde kullanılmaktadır.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler