Ana SayfaHAYATNASIL YAPILIR?Sebzelerden Kendi Sebzenizi Üretebilirsiniz

Sebzelerden Kendi Sebzenizi Üretebilirsiniz

Evinize çarşı pazardan aldığınız ve kullandığınız birçok sebzeden yeniden yararlanabileceğinizi biliyor musunuz? Kullandığınız sebzelerin kök olduğu için attığınız kısımlarını ekerek kendi sebzelerinizi yetiştirebilirsiniz. Tabi bu nokta küçük bir not: Satın aldığınız sebzeler tekrar filizlenmemesi için bazı işlemlerden geçiyor. Satın aldığınız sebzelerin organik olmasına özen gösterin.

İşte geri dönüşümü kolay olan bazı yiyecekler!

Kereviz
Marul
Lahana
Pırasa
Rezene
Soğan

Bu sebzelerin tümü kökü ucundan bulunur. Sebzenin kökünü kesin ve kök aşağı bakacak şekilde bir hafta boyunca sığ bir su kabına koyun. Her iki günde bir suyu gerektiği şekilde değiştirin ve kurumasına izin vermediğinizden emin olun. Suda birkaç gün sonra, altta yeni kökler oluşmalı ve üst merkezden yeni büyüme belirtileri göstermelidir.

Bu noktada, bitkinizi toprağa dikebilirsiniz. Bitkiyi nemli tutun, fakat doygun değil ve bir veya iki ay içinde önemli bir büyüme görmelisiniz!

Kereviz ve marul gerektiğinde azar azar hasat edilebilir. Soğanlar yeşil soğan aşamasında toplanabilir veya olgun soğan haline gelmesi için beklenebilir.

Sarımsak
Patates
Sarımsak veya patates kullandıysanız, onları kullanmadan önce filizlenmeye başlarsa, onları atmak zorunda kalmazsınız! Sarınmsağı diş diş sivri kısmı yukarıya gelecek şekilde dikin. Dişleri soymayın. Yaprakları sararmaya ve ölmeye başladığında tüm bitkinin içine çekerek sarımsaklarınızı toplayın.

Benzer şekilde, bir patates, büyüklüğüne bağlı olarak bir, iki veya üç tam patates bitkisi verebilir. Çapı 1-2 santim, ise, sadece bütünüyle dikin. Eğer daha büyük patates ise o zaman bir kaç parçaya ayırabilirsiniz. Her parçada qbir veya iki filiz olduğundan emin olun. Patatesler küçük “yeni” patatesler gibi toplanabilir ve yenebilir veya hasattan önce tamamen olgunlaşmasına izin verilebilir.

Fesleğen
Fesleğen, kesimlerden kolayca çoğaltılabilir. 3-4 fesleğen sapı alın ve sadece en üst yaprakları bırakın alt yaprakları çıkarın. Fesleğen sapını 2 hafta boyunca güneşli bir pencereden küçük bir su tabağına koyun ve her iki günde bir suyunu değiştirin. Bu zamana kadar, fesleğen sapınızın kökleri uzamaya başlayacaktır. toprağa dikin ve fesleğenin keyfini çıkarın.

Domates
Kabak
Hem domates hem de balkabağı tohumlarından oldukça kolay bir şekilde yetiştirilebilir. Kabak en kolay olanıdır çünkü tohumların ekilebilecekleri bir sonraki yaza kadar depolanması için temizlenmesi ve iyice kurutulması gerekir.

Domates tohumları biraz yanıltıcıdır. En sevdiğiniz domatesin suyunu ve çekirdeklerini çıkarın ve bir kaba koyun. Kabın üzerinde beyaz bir küflü tabaka oluşana kadar 3-5 gün boyunca güneşli bir pencere önündeki bekletin. böylece domates tohumlarını elde edebilirsiniz. Küfü ve kalan sıvıyı boşaltın ve tohumları temizlenene kadar birkaç kez durulayın. Tohumları kuruması için bir kağıt havluya yerleştirin. Kullanmaya hazır oluncaya kadar tohumlarınızı hava geçirmez bir saklama kabına yerleştirin.

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler