Ana SayfaSAĞLIKAğız Kokusunu Önleyecek 12 Adım

Ağız Kokusunu Önleyecek 12 Adım

Dişlerinizi günde iki kez fırçalamanıza ya da sakız çiğnemenize rağmen bile hala nefesiniz kokabilir. Kötü nefesin ardındaki sebeplerin bilimsel olarak kanıtlanmış nedenleri var.

Ağız sağlığı ve iyi bir nefes için neler yapmanız gerektiği konusunda hazırladığımız listeye bir göz atın.

1- Bolca su için

Yeterli miktarda su, tükürük akışınızı uyarır ve çoğu zaman ağız kokusu için bir neden olan kurumayı önlemeye yardımcı olur.

Tavsiye: Birisi okulda veya iş yerinde adınızı her aradığında birkaç su içmek alışkanlığınız haline getirin. Ağız gargaranızı kendiniz yapın

2- Fazla kahve içmeyin

Sabah bir yudum kahve ayılmak için önemli olabilir. Ama siz yine de kahve için çok hevesli olmayın. Kafein tükürük üretimini yavaşlatabilir ve ağzınızı kurutabilir. Bu da ağız kokusuna neden olacaktır.

Tavsiye: Yeşil çay yudumlamak sarımsağın kokusunu nötralize etmeye yardımcı olabilir.

3- Protezleri temizleyin

Protezlerin bakımı diş bakımı kadar önemlidir, bu nedenle onlara buna uygun davranmalısın. Orijinal dişlerinizle yaptığınız ağız hijyenini uygulayın. Gıdalardan bakteri oluşumundan kurtulmak için geceleri onları temizleme alışkanlığı kazanın. Aft için ev çözümleri

4- Her yemekten sonra diş ipi kullanmayı unutmayın

Dişlerinizin arasında çok uzun süredir kalan gıda parçacıkları, kötü kokuya davetiye çıkaracaktır. Dişlerin arasında kalan yiyecekler bir süre sonra bakteri üretir. Bu da sadece ağız kokusu değil aynı zamanda bir enfeksiyona da yol açabilir. Bu nedenle diş ipi dişlerinizi fırçalamaktan daha az önemli değildir.

5- Diş fırçanızı her 3 ayda bir değiştirin

Zamanın nasıl geçtiğinin farkına varmaz ve diş fırçamızın ne kadar çabuk eskidiğinin fark etmeyebiliriz. Eski bir diş fırçası, ağzınıza daha fazla bakteri ekler. Diş fırçanızı düzenli olarak değiştirmek çok önemlidir.

Tavsiye: Gripten sonra diş fırçanızı değiştirin, böylece eski mikropları tekrar vücuda getirmezsiniz. Ağızdaki soğan ve sarımsak kokusu nasıl geçer?

6- Dilinizi ihmal etmeyin

Sabahları dişlerinizi fırçalarken, dilinizi de temizlemeyi unutmayın. Dili temizlemenin kokuyu  yüzde 70’e kadar azalttığı ortaya çıkmıştır.

7- Gargara kullanın

Çoğu hazır ağız gargarası, yüzde  27 gibi yüksek oranda alkol içerir. Bu da ağzınızı kurutur ve bir saat içinde hoş olmayan bir koku meydana gelir. Gargara alırken, alkol içermediğine dikkat edin. Dişlerinizi ceviz kabuğu ile temizleyin

8- Nane şekerinden kaçının

Ağzınız kokmasın diye yemeklerden sonra ağzınıza attığınız nane şekeri, ağızda bulunan bakterilerin artmasına neden olur. Nane kullanmanız gerekiyorsa, şekersiz türü tercih edin.

9- Aldığınız ilaca dikkat edin

Antidepresanlar, ağrı kesiciler ve antihistaminikler gibi ilaçlar tükürük akışını baskılayabilir ve kronik ağız kuruluğunun sebebi olabilir.

Tavsiye: Belirtilen herhangi bir ilacın yan etkileri hakkında doktorunuza danışmayı unutmayınız. Sağlık ağızdan başlar

10- Badem taşı olup olmadığını kontrol edin

Farkında değilseniz, bademcik taşları boğazın arkasında yer alan bakterilerin karışımıdır ve kötü koku yaparlar. Bunların oluşmasını önlemek için, uygun bir hijyen kuralına uyduğunuzdan ve diş hekiminizi düzenli olarak ziyaret ettiğinizden emin olun.

11- Kiloya dikkat edin

Ağız kokusu için bir başka risk faktörü obezite. Tel Aviv Üniversitesi araştırmacılar, aşırı kilolu olma ve kötü nefes alma arasında direkt bir bağlantı bulan bir çalışma yayınladılar.

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler