Ana SayfaSAĞLIKEvinizde Gizlenen 9 Tiroid Tehlikesi

Evinizde Gizlenen 9 Tiroid Tehlikesi

Tiroid hastalığı yapışmayan kimyasal maddelerle birlikte görülme sıklığı arttır. Tiroid hastalığı için öncelikle evlerimizde gizlenmiş tehlikelere bakmamız gerekiyor.

Epidemology dergisinde yayınlanan 2014 tarihli bir çalışmada, bilim adamları, perfloroktanoik asit (veya DOW Chemical tarafından yapılan PFOA) ile kirlenmiş içme suyuna maruz kalan kişilerin yüzde 10’undan fazlasının bir tür tiroid sorunu olduğunu bildiriyor.

İşte tiroide neden olan evimizdeki tehlikeler

Diş ipi
Bazı şirketler, dişler arasında daha kolay kaymasını sağlamak için diş ipi için yapışmayan kimyasallar ekler-bu yalnızca önlemeniz gereken korkutucu ağız bakım malzemelerinden biridir. Tiroid hakkında bilmediklerimiz

Kaçının: Diş ipi kullanmayı bırakmayın. Bunun yerine doğal bir tür diş ipi seçin.

Yapışmaz tava
Yapışmaz tava ve tencerelerin hayatımıza getirdiği kolaylıklar gözardı edilemez. Ancak yapışmayan tencere setindeki çizikler muhtemelen yemeğinizle birlikte yapışmayan kimyasallar yiyorsunuz demektir.

Kaçının: Yapışmaz tava veya tencerelerinizi döküm tencere, emaye veya paslanmaz çelik tencere ile değiştirin. Neden sürekli yorgun hissediyorsunuz?

Yağmurluk
Yapışmayan kimyasallar suyun itilmesini gerçekten iyi yapar, bu nedenle yağmurluklarda, çizmelerde ve şemsiyelerde kullanılır.

Kaçının: Daha güvenli giyim için poliüretan ile işlenmiş yağmurluk seçin. Gerçek kauçuktan yapılan mum kaplı giyim ve botlar gittikçe daha popüler olan daha güvenli seçeneklerdir.

Pizza ve fast food kutuları
Bu kutuların tamamı yapışkan olmayan kimyasallarla kaplanmıştır.
Kaçının: Bu yiyecekleri dışarıdan söylemek yerine evinizde kendiniz phişirin.

Mikrodalga fırın patlamış mısır poşetleri
Patlamış mısır şirketleri, yağın torbanın dışına çıkmasını ve giysilerinize bulaşmasını istemiyor. Dolayısıyla poşet içinde yağlı karışımı muhafaza etmek için yağ tutmayan kimyasallar kullanılmış poşetleri tercih ediyorlar.
Kaçının: Kendi mısırınızı kendiniz patlatın. Mısır patlakla torbaları kullanmayın. Bu 10 belirti hormonel dengesizliğin belirtileri olabilir

Mobilya ve halılar
Yapışmayan kimyasallar Scotchguard, Teflon, Stainmaster ve diğerleri gibi isimler altında gizlenir. Birçok yapışmayan kimyasal madde, kanepe, koltuk ve halılarda leke tutmaması için kullanılır.
Kaçının: Mobilya alımı yaparken lekeleri iten yapışmayan bir işlemle kaplanmadığından emin olun. Mümkün olduğu kadar halı almayın, yerler için işlenmemiş parkeyi tercih edin.

Kağıt tabak ve Bardaklar
Her yıl 64 milyar kağıt bardak ve tabak atılıyor. Atık faktörün yanı sıra sızıntıyı önlemek için birçokları yapışmayan kimyasallarla kaplanır.
Kaçının: Kağıt bardak ve tabakları hayatınızdan çıkarın. Yıkanabilir ürünler kullanın. Kullanılmaması gereken 3 tencere seti

Şampuan
Yapışmayan kimyasallar kişisel bakım ürünlerinde gizlenebilirler ! Neyse ki, giyim eşyalarından ve mobilyalardan farklı olarak, kişisel bakım ürünlerinin bir içerik listesi vardır.
Kaçının: Kullandığınız bakım ürünlerin içerik listesini okuyun. Kimyasalları kendinizden uzak tutun. Bakım ürünlerinde olmaması gereken 8 madde

Ev tozu
Yapışmayan kimyasallardan kaçınmak ne kadar zor olursa olsun, çok farklı ürünlerle kullanıldığı için muhtemelen hala tozumuzun içine girecekler. Ev tozu ayrıca kötü plastik kimyasalları , BPA ve alev geciktiricileri barındırır.
Kaçının: Evinizi tozlu tutmayın, düzenli olarak temizlik yapın.

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler