Ana SayfaSAĞLIKFazla Yeşil Çayın Yan Etkileri

Fazla Yeşil Çayın Yan Etkileri

Her bitkinin faydaları kadar aşırı tüketiminde görülebilecek zararlarına, içilmemesi gereken durumları vardır. Bitkisel çaylar ve bitkisel besin takviyeleri her sağlık koşulu ve herkes için uygun olmayabilir

Bu nedenle bitki çayı tüketirken içtiğiniz bitkinin özelliklerini, düzenli ilaç kullanıyorsanız çayını içeceğiniz bitkinin bu ilaçlarla etkileşime geçip geçmediğini, kısacası “ne içtiğinizi” bilmelisiniz.

İşte yeşil çayı da çok fazla tüketirseniz meydana gelebilecek yan etkiler

1. Mide sorunları
Kafein en büyük suçlu olabilir. Diğer çay türlerine göre daha az miktarda kafein olmasına rağmen hala sorunlara neden olabilir. Bunun nedeni, kafeinin sindirim sürecinde yer alan asit miktarını arttırmasıdır. Bu, ağrıya ya da mide bulantısına neden olabilir.

Ayrıca, yeşil çay, kanseri, özellikle gastrik kanseri önlemek için öne sürülmüş olsa da, çalışmalar bu konuda yetersiz bilgi olduğunu söylüyor.Yeşil çay ile yapabileceğiniz güzellik kürleri

2. Demir Eksikliği ve Anemi
Tayvan’da yapılan bir araştırmaya göre, aşırı miktarda yeşil çay tüketilmesi demir eksikliği anemisine neden olabilir. Daha da önemlisi, demirden zengin bir yemekten sonra yeşil çay almak, çaydaki ana bileşiklerin demir ile bağlanmasını sağlayabilir. Böyle bir durumda yeşil çay, bir antioksidan olma potansiyelini kaybedecektir. Yeşil çay ile cildinizi gençleştirin

Yeşil çay, gıda ve besin takviyeleri ile demir emilimini engelleyen tanenler içerir. Bazı kaynaklar, yeşil çayda limonun eklenmesi ya da yemekler arasında içilmesinin bu sorunu giderebileceğini söylüyor. Etki azaltmak için, yemekten 1 saat önce veya sonra çay içebilir

3. Baş ağrısı
Yine, kafeinden dolayı, yeşil çay hafif ila şiddetli baş ağrılarına neden olabilir. Ve baş ağrısı, zaten görmüş olduğumuz gibi, aşırı miktarda yeşil çay almasıyla ortaya çıkabilen demir eksikliği nedeniyle oluşabilir.

4. Uykusuzluğa Neden Olabilir
Yeşil çayın olası başka kötü etkileri uyku ile ilgili bir problemlerdir. Yeşil çay tüketimini sınırlandırarak bu önlenebilir. Yatmadan önce yeşil çay içilmesi bu soruna neden olabilir. Bunun en belirgin nedeni sinir sistemini uyaran ve kişinin uykusuna müdahale edebilen kafeindir. Daha da önemlisi, gebe ve emziren kadınların yeşil çay alımını sınırlamalıdır; anne sütüne geçebilir ve bebeklerinde uykusuzluğa neden olabilir. Yeşil çayın faydaları

5. Düzensiz Kalp atışı
Yine kafein. Kafeinin de kalbi uyardığı bilinmektedir. Kalp hızınızın hızlanmasına ve dolayısıyla hızlı bir şekilde kalp atışının yükselmesine neden olur – taşikardi adı verilen bir durum. Bu durum, sanki kalbiniz göğsünüze çarpmış gibi hissetmenizi sağlayabilir. Normal kalp atış hızında bir değişiklik ciddi bir tehdit oluşturabilir.

6. Kusma
Yapılan bir araştırmaya göre, yeşil çay polifenolleri, aslında oksidatif strese neden olabilirler. Yeşil çay da dahil olmak üzere aşırı miktarda kafein alımı mide bulantısı ve kusmayı tetikleyebilir. Kilo vermeye yardımcı olan çaylar

7. İshal
Yeşil çay içmeye yeni başladıysanız ishal yapabilir. Gevşek dışkı, içeceğe alışırken nihayetinde azalabilecek hafif yan etkilerden biri olabilir. Günün ilerleyen saatlerinde, en iyisi öğleden sonra yeşil çay almayı deneyin. Öğleden sonraları ve sonrasında sindirim etkileri sabahlar kadar belirgin olmadığı için yan etkilere neden olma olasılığı daha düşüktür.

8. Kas gerginlikleri ve kasılmaları
Aşırı kafein tüketimi ayrıca kas spazmları ve seğirme ile ilişkilendirilmiştir. Ve anormal sinüs ritmi olan bireyler kafein alımını sınırlamalıdır.

Kafein ayrıca huzursuz bacak sendromuyla bağlantılıdır. Bu durumun hafif-orta dereceli bir ferdi varsa, yeşil çay (veya kafein) alımını kontrol etmeniz daha iyi. Huzursuz bacak sendromunun ortak bir özelliği, birey aktif olmadığında ortaya çıkan belirtilerdir. Bu gece yatarken geceleyin veya akşamları ağırlaşan bir ağrı veya gece bacaklarda seğirme olabilir. Kafein kas spazmları da dahil olmak üzere bu semptomlardan herhangi birini ağırlaştırabilir.

9. Baş dönmesi
Günde 1.5 gramın üzerindeki uzun süreli kafein dozajlarının vertigo ve baş dönmesi de dahil olmak üzere bazı spesifik olmayan semptomlara yol açabileceği bulundu.

10. Kulak çınlaması
American Tinnitus Association’a göre, kafein içeren içeceklerin kulak çınlamasını ağırlaştırdığı biliniyor. Yeşil çay, bir kafein kaynağı olduğu bu yan etkiye neden olabilir.

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler