Ana SayfaSAĞLIKHangi Tür Küf, Hangi Hastalıklara Neden Olur?

Hangi Tür Küf, Hangi Hastalıklara Neden Olur?

Küf, evinizde, giysilerinizde ve yiyeceklerinizde her çeşit doku ve renkte oluşabilir ve farklı sağlık sorunlarına yol açabilirler. Hangi renk küfün hangi hastalıklara neden olduğunu bilmek isteyebilirsiniz. İşte farklı küf çeşitleri ve neden oldukları hastalıklar…

Aşağıda farklı küf türlerini ve ne gibi sağlık sorunlarına neden olabileceğini görebilirsiniz. Küf için ev yapımı duş temizleyici

Beyaz veya gri renkteki küf
Evinizdeki beyaz küf griye dönerse, muhtemelen evinizdeki su hasarlı bölgelerde bulunan chaetomium türü bir mantarla uğraşmak olasıdır.

Bu özel küf türü, pamuk benzeri bir dokuya ve küf kokusuna sahiptir. Genellikle çatı, bodrum veya lavabo gibi nemli alanlarda görünür.

Chaetomiumun deri ve tırnak enfeksiyonlarına neden olduğu bilinmektedir. Dolabınızdaki nem ve küf kokusu için tebeşir

Kendini beyaz olarak gösteren başka bir yaygın küf de aspergillus’dur. Bu küf her türlü renkte ortaya çıkabilir ve astım ataklarına ve akciğer sorunlarına yol açabilir.

Apsergillus, küf türüne bağlı olarak, kanserli toksinleri de salabilir.

Yeşil renkteki küf
Kadifemsi bir dokuya sahip yeşil küf, halılar, duvar kağıtları, minderler ve su hasarlı evlerde bulunabilir.

Bu küf evinizde kolayca yayılabilir ve solunum problemleriyle bağlantılıdır.

Yeşil beyaz küf ise, duvar kağıdı, klima filtreleri, halı veya diğer nemli kumaşlarda olduğu gibi ıslak yüzeylerde büyür.

Bu küf sadece evinize zarar vermeyecek, aynı zamanda karaciğer ve kalp sorunlarına da neden olacaktır. Küflü alanları kesinlikle çamaşır suyu ile temizlemeyin

Zeytin yeşili renkteki küf
Küf çok yeşil görünmüyor, kahverengi alt tonlara sahipse, muhtemelen cladosporium ile uğraşıyorsunuz demektir.

Bu küf, bitki yaprakları üzerinde yetişir ve süet benzeri bir doku ile ortaya çıkarak evinize yayılabilir. Duvarlarınızda, yalıtım ve nemli kumaşlarda bulunabilir.

Zeytin yeşili küf göz ve sinüs enfeksiyonlarına bağlıdır ve ayrıca mantar menenjitine de neden olabilir. Küf ve bakterilere karşı çay ağacı yağı

Siyah veya koyu yeşil renkteki küf
Eğer uğraştığınız küf ince bir dokuya sahipse, muhtemelen stachbotrys’dir. Bu zehirli küf, odun, karton, kağıt ve saman gibi materyallerle büyür.

Bu tip küflerin salgıladıkları toksinler, nefes alma, yorgunluk, depresyon ve baş ağrılarına neden olabilir. Evnizde siyah küf varsa, dikkat!

Evinizde geniş çaplı su hasarı varsa ve büyüyen küf siyahsa, ulocladium olarak bilinen tamamen farklı bir türle uğraşırsınız.

Bu siyah küf, mutfaklarda, banyolarda, bodrumlarda ve pencerelerde olduğu gibi yüksek yoğunlaşma seviyelerinin olduğu her yerde bulunabilir.

Bu küfe maruz kalmak, aşırı derecede saman nezlesi ile sonuçlanabilir. Çamaşırdan küf lekesi ve kokusu nasıl çıkarılır?

Sarı veya turuncu renkteki küf
Küfün sarı ve turuncu tonları varsa, muhtemelen çok yaygın bir küf olan aspergillus küfüyle uğraşıyorsunuz demektir.

Aspergillus uzun sporlara sahiptir ve kalın tabakalar oluşturabilir.

Akciğer sorunları olan ve zayıflamış sistemlere sahip kişiler, nefes alırken risk altındadır. Peynirin küflenmesini engellemenin yolu

Mavi renkteki küf
Kadifemsi bir dokuya sahip penisilin küfü de mavi küf olarak kendini gösterebilir.

Bu küf hızlı bir şekilde yayılabilir ve birçok sağlık sorununa neden olabilir. Tereyağı küflenmeden nasıl saklanır?

Kahverengi küf
Küf eğer kahverengi görünüyorsa, küfe daha yakından bakmanız gerekecek.

Kahverengi tüylü koyu küfü görürseniz, muhtemelen alternaria ile uğraşıyorsunuz demektir. Bu alerjenik küf duş, küvet ve lavabo gibi nemli alanlarda büyür.

İnsanlar bu küf etrafında astım benzeri semptomlar geliştirebilir. Salçanın küflenmesi nasıl engellenir?

Duvar kağıdınızın veya boyalı yüzeylerin arkasında kahverengi bir küf bulursanız, tamamen farklı bir şeyle uğraşıyor olabilirsiniz.

Aureobasidium, kahverengi görünür. Bu küf göz, deri ve tırnak enfeksiyonuna neden olabilir ve asla çıplak cildinize temas etmemelidir.

Pembe renkteki küf
Lavabo ve küvetlerdeki pembe renk değişimi, çok endişelenecek bir şey değildir.

Aslında, sabun kalıntıları üzerinde büyüyen Serratia marcescens olarak bilinen bakterilerdir. Bu bakteriler idrar yolu ve solunum yolu enfeksiyonlarına yol açabilir, ancak sorun olması için bu bölgelerle doğrudan temas etmelidir. Duvarınızdaki küfleri temizlemek için doğal çözümler

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler