Ana SayfaSAĞLIKHormonlarınızı Dengelemenin Yöntemleri

Hormonlarınızı Dengelemenin Yöntemleri

Hormonlar vücudunuzun kimyasal habercisidir. Kan dolaşımınızda, dokularda ve organlarda dolaşırlar. Zamanla yavaşça çalışırlar ve metabolizma, cinsel işlev, üreme, ruh hali ve çok daha fazlasını içeren birçok farklı işlemi etkiler.

Etrafınızda birçok kişi vardır, diyete başladım veya egzersiz yapıyorum ama kilo veremiyorum diye şikayet eden. Bu insanların bir çoğunda yapılan araştırmalar sonucunda hormon dengesinde yatan sorunlar olduğu anlaşılıyor.

Peki hormon dengesini sağlamak için neler yapabiliriz?

1. Yeterli Sağlıklı Yağ Yiyin

Özellikle doymuş yağlar, hormonların sağlık ve dengesi için hayati önem taşır çünkü vücut yağları hormonlar için yapı taşları olarak kullanır.
Bitkisel yağ, yer fıstığı yağı, kanola yağı, soya yağı, margarin veya diğer kimyasal olarak değiştirilmiş yağlar gibi yemeyin. Bunun yerine, sağlıklı kaynaklardan hindistancevizi yağı, gerçek tereyağı, zeytinyağı (ısıtmayın!) Ve hayvansal yağlar (don yağı) gibi yağları seçin ve çok sayıda yüksek Omega-3 balık yiyin.

2. Kafeini Sınırlayın
Mümkünse kahveyi kesin veya yararlı bitki çayları ile değiştirin. Kahve kesemiyorsanız veya kesmiyorsanız, her bardağa 1 çorba kaşığı hindistancevizi yağı ekleyerek ve emülgatör haline getirmek için blenderde harmanlayarak yararlı yağlarınıza sızmanın bir yolu olarak kullanın.

3. Zararlı Kimyasallardan Kaçının
Zirai ilaç, plastik, ev temizleyicileri ve hatta şiltelerde bulunan zararlı kimyasallar, hormonları bozan ve vücuttaki hormonları taklit eden ve vücudun gerçek hormon üretmesini engelleyen hormonlar içerebilir.

Güzellik ürünleri bir çok insanın kimyasala maruz kalmasının bir başka kaynağıdır. Günlük karşılaştığımız kişisel bakım ürünlerinde onbinlerce kimyasal var ve bu kimyasalların çoğunun uzun vadeli güvenlik için test edilmedi. Bu ürünlerden kaçınma, hormon dengesine ulaşmada muazzam bir fark yaratabilir.

4. Uykuya öncelik verin
Siz uyurken vücudunuz aşırı derecede aktiftir, toksinleri atarak zihninizi şarj eder ve hormonlar oluşturur.

Suni ışığı kaldırarak, sıcaklık ve sesi en iyi hale getirerek uyku ortamınızı geliştirin .
Mümkünse, yatağınızdaki kimyasalları çıkarın ve doğal olarak uykuyu destekleyen toksik olmayan bir yatak seçin.
Doğal randevularınızı desteklemek için günlük rutin hazırlayın. Uyanın ve hafta sonları bile hormon döngüsünü düzenli tutmak için aynı saatte yatın.
Yatmadan önce birkaç saat önce (7pm veya daha önce) yüksek proteinli / yüksek yağlı bir çerez yiyin veya akşam yemeğinde çok miktarda tüketin.
Gün boyunca çok fazla ışık alın ve mümkünse her günün en az 30 dakikasını dışarıda geçirin. Geniş doğal aydınlatma yelpazesi, gece melatonin seviyelerini dengeleyen serotonin seviyelerini artırmaya yardımcı olur.
Güneş battıktan sonra yapay ışıktan mümkün olduğunca kaçının.
Gün boyunca yeterince su için ve banyoyu kullanmak için uyanmamanız için yatmadan 2 saat önce su içmeyi kesin
Dua edin, meditasyon yapın veya stres azaltmanın bir yolunu bulun.

5. Tamamlayıcılar Kullanın
Ne yazık ki, aşırı besin nedeniyle besin kaynağının sıklıkla besin maddelerinin tükendiği, suyun genellikle kimyasallarla kontamine olduğu ve hatta havanın vücuda zarar veren bileşikler içerebileceği bir dünyada yaşıyoruz. Bunun için bazı eksikleri gidermek için takviyeler kullanabilirsiniz. Tabi doktorunuza danışabilirsiniz.

6. Doğru Egzersiz Yapın
Hormon dengesizliği olanlar için yoğun egzersiz, sorunu kısa vadede daha da kötüleştirebilir. Uyku, dengeleme aşamasında en azından çok daha önemli, bu nedenle yürüyüş veya yüzme gibi rahatlatıcı egzersizlere odaklanmak ve uzatılmış koşu, kardiyo ve egzersizlerden kaçınmak, kısa vadede vücuda yardımcı olabilir.

7. Sindirim Sağlığını Destekleyin
Sindirim sistemi, çoğumuzun farkettiği hormonlar üzerinde çok daha fazla etkiye sahiptir. Sadece sindirim sistemi vücudun birçok hayati sinir ileticisinin kaynağı değil, bağırsaktaki dengesizlik nörotransmitter ve hormonlarda dengesizliğe neden olabilir. Uyku / stres dengesi için gerekli olan bir nörotransmitter olan serotonin, beynin içinden bile bağırsakta daha yoğunlaşmıştır! Bağışıklık sisteminin% 70’i bağırsaklarda bulunur ve vücuttaki pek çok işlevin anakartıdır. Hatta tiroid sağlığı bağırsak sağlığına bağlıdır .

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler