Ana SayfaHAYATTaze Otları Farklı Kurutma Yöntemleri

Taze Otları Farklı Kurutma Yöntemleri

Aldığınız taze otların kullanmadığınız bölümlerini bozulup atmak yerine kurutarak her zaman kullanabilirsiniz. Kendi kurutma yöntemleriniz ile otlarınızın rengi, kokusu ve tadını da koruyabilirsiniz. Bunun için size 6 farklı seçenek göstereceğiz. Hangi yöntemle otlarınızı kurutacağınıza siz karar verin.

İlgili Yazılar

1. Açık güneşte kurutma
Sıcak, kuru bir yerde yaşıyorsanız, kurutmak için güneşin ısısını kullanmak isteyebilirsiniz. Ancak bu yöntem bitkilerin renginin açılmasına ve lezzetlerini kaybetmesine neden olabilir, bu nedenle bu yöntemi fazla tercih etmeyin. Yine de sıcak havada kurutma taraftarıysanız sıcaklık 40 dereceyi geçmemeli ve nemli bir ortam olmamalı.

Otları saplarından bağlayarak demet haline getirin. Yapraklar ve çicekleri aşağıya dönük olarak yüksek bir yere asın.

Doğrudan güneş ışığına maruz bırakmadan çok fazla güneş alan bir yere yerleştirmeniz gerekiyor. Gündüzleri dışarıya geceleri ise içeriye alabilirsiniz. Ya da aracınızın ön veya arka camının içinde kurutabilirsiniz.

Otlar, gevrek ve kırılmaya başladıklarında hazırdır, nemi kalmamıştır.

2. Kapalı havada kurutma
Birçok bitk, içeride kurutmayı tercih eder; çünkü bitkinin renk, lezzet, besleyici ve diğer niteliklerini çok daha iyi korunur.

Önce otlarınızı bir demet halinde paketleyin, sağlam tutmak için sapların etrafına bir lastik bant bağlayın. Daha önce olduğu gibi, tomurcuklar veya çiçekler aşağı doğru yerleştirilmelidir.
Bir kağıt torbayı üzerine geçirin. Hem kuruma süresi hızlanır hem de düşen yaprakları ve çiçekleri almanız kolaylaşır.

Kuruma süreleri genellikle kullandığınız otun çeşidine göre değişse de 5 haftayı bulacaktır. Sıcak, kuru bir yer seçin, mutfağı değil. Hem güneş ışığından, hem de nemden uzak kalmaları gerekir.

3. Bir Gıda Kurutucusu
Gıda kurutucularında da otlarınızı kurutabilirsiniz. Kurutma makinesinde sıcaklık kontrol mekanizması ve havanın dolaşımı için bir fan bulunur, en enerji verimli modelleri çok sayıda istifleyici tepsiye sahip modellerdir. Yaprakların ne kadar kalın olduğuna bağlı olarak, kurutucu 1 ile 5 saat arasında kurutacaktır.

4. Fırında kurutma
Kurutucunuz yoksa ve bir kurutucuya para yatmak istemiyorsanız, fırında kurutabilirsiniz. Kolay anlaşılabilir olsa da, muhtemelen düzenli olarak kullandığından, bu aslında en emek yoğun ve enerjiyi en verimli şekilde kullanmanın yoludur. Fırını olası en düşük sıcaklıkta ayarlamanız gerekir – genellikle 100 derece denenmelidir.

Otlarınızı, hava dolaşımına izin veren telli bir soğutma rafının üzerine koyun. Fırın 100 derecede olmalı ve en alt rafa yerleştirin. Otlarınızı kuruma süresinde sık sık çevirin.

5. Mikrodalgada kurutma
Mikrodalga, fırın kurutmasından dapa iyi olabilir. eğer kuru otları hemen kullanmak istemiyorsanız tercih etmemeniz gereken bir seçenektir. Kurutma süresi mikrodalga fırında sinir bozucu bir deneyim olabilir.

Önce yaprakları saplardan çıkarın ve yaprakları kağıt havlu katları arasına yerleştirin.
Mikrodalga fırını 1 dakika yüksekte başlatın ve daha sonra 30 saniye dinlendirin. 30 saniyelik aralıklarla bu işlemi tekrarlayın. 10 dakika içinde tamamen kurur ancak yine de, kurutmakta olduğunuz otlara bağlı olarak deney yapmanız gerekebilir.

6. Buzdolabında kurutma
Bu yöntem tartışmasız en kolay yöntemdir – tek sorun, şifalı bitkilerinizin birkaç gün açık kalmasına izin verecek kadar buzdolabınızda yerinizin olmasıdır. Yeriniz varsa, denemek için iyi bir yöntemdir. Tek yapmanız, otları buzdolabına koyun ve orada bırakacaktır.

Yaklaşık 6 yaprak kağıt havlu kullanın ve buzdolabının bir rafına serin. Otları kağıt havlulara yerleştirin. Kağıt havlular, otlardaki nemi emmeye yardımcı olur ve suyun havlulardan buharlaşmasını sağlar.
Bir süre onları unutun ve nihayetinde, aromalarını, lezzetini ve rengini koruyan güzel, keskin otlar elde edin.

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
472TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et

En Popüler