Ana SayfaAİLEÇOCUKÇocuklarınız İçin Kahvaltılık Buz Parmak

Çocuklarınız İçin Kahvaltılık Buz Parmak

Yaz sıcaklarından çocuklarınız kahvaltı yapmak istemezlerse veya kahvaltıda onları sağlıklı besinlerle beslemek isterseniz, bu buz parmağı deneyebilirsiniz. Protein açısından yüksek, şekeri düşük ve eğlenceli. Çocuklar kadar yetişkinler de çok sevecek.

Malzemeler

1 1/2 bardak sade Süzme Yoğurt
1/2 çay kaşığı vanilyalı ekstrak
1 çorba kaşığı artı 1 tatlı kaşığı bal (ayrı ayrı)
1 1/2 fincan karışık meyveler, büyükse dilimlenmiş ve / veya küp şeftali
1/2 fincan granola (tahıl gevreği)

Yapılışı

Yoğurt, vanilyalı ve 1 yemek kaşığı balı büyük bir kabın içinde birleştirin ve iyice karıştırın. Ardından buzparmaklarda kullanmak istediğiniz meyveleri küçük küçük keserek ilave edin.

Bir başka kabın içine sıcak suyu koyun. Bu suyun içine küçük bir kapta bir tatlı kaşığı bal ve granolayı koyun ve mikrodalgaya 10 saniye koyun. Bal sıvılaşacak ve granola ile iyice birleşecektir.

Yoğurt karışımını kalıplar arasında bölün ve alt kısımda yaklaşık 3/4 bölümü bırakın. Kalıplara dökme sırasında içinde hava kabarcığının kalmadığından emin olun. Kalıpların alt kısımlarına bal ve granola karışını koyun ve çubukları takın.

Donması için en az 2 saat süreyle buzlukta bekletin.

Hazırladığınız buzparmaklar donduktan sonra kalıplardan çıkarın ve ağzı kapalı bir saklama kutusuna koyun. Buzlukta 3 ay boyunca durabilirler.

İlgili Yazılar

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler