Ana SayfaEvMUTFAKZorlu Tencere Yanıklarına Çamaşır Deterjanı

Zorlu Tencere Yanıklarına Çamaşır Deterjanı

Özellikle süt pişirirken ya da yemek yaparken tencereniz yandıysa çok basit bir yöntemle tencerenizi yeniden pırıl pırıl yapabilirsiniz.

Tencere ve tavalardaki yanıkları temizlemek çok zordur. Bulaşık deterjanları ve diğer kimyasallar her zaman çözüm olmaz. Zorlu tencere yanıklarıyla karşı karşıyaysanız, çamaşır makinesi deterjanı yardımınıza koşacaktır. Kurutma makinesi mendili ile yanmış tencere temizleme

Yanmış tencerenin içine bir çay bardağı kadar (tencerenin büyüklüğü ve küçüklüğüne göre miktarı artırabilir ya da azaltabilirsiniz) toz çamaşır deterjanı koyun ve yanmış alanı kaplayacak kadar da su ekleyin.

Sonra tencereyi ocağa koyun ve kaynatmaya başlayın. Tenceredeki deterjanlı su kaynarken bir yandan da ahşap bir kaşıkla yanık kalıntılarını yavaşça kazıyın. Sirke ve karbonatla yanık tencere temizleme

Ocağı kapatın ve suyun ılıması ve yanıkların yumuşaması için biraz bekleyin. Ardından süngerle kolayca tüm yanıkları ovalayarak temizleyin.

Bu yöntemle hem tencereniz eski haline dönecek hem de çok fazla uğraşmanıza gerek kalmayacak. Yanmış emaye tencere nasıl temizlenir?

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler