Ana SayfaHAYATSuda Yetiştirebileceğiniz Otlar

Suda Yetiştirebileceğiniz Otlar

Yumuşak bitkiler, suda kök salma konusunda oldukça hızlıdır. Herhangi bir kök salgı hormonu kullanmanız gerekmez. Bahçeden veya pazardan aldığınız bazı bitkileri 6 santim kadar kesip evinizde saksı içinde yetiştirebilirsiniz. Sadece suda yıkayın ve alt kısmını kesin.

Suda köklendireceğiniz bitkilerin alt yapraklarını kesin. Mümkünse budaklarını köklendirir. Suya koyduğunuzda bitkinin yaprakları kesinlikle suya değmemeli. Çünkü yapraklar hızla çürür ve köklenme suyunu bozar. Evde Havanızı Temizleyen Mükemmel Bitkiler

    • Biberiye gibi odunsu bitkilerin kök sürmesi daha uzun sürebilir, bu yüzden sabırlı olun. Köklendirilen bitkinin suyunu haftada bir kez değiştirin. Kökler büyümeye başladığında, genellikle 2-6 hafta arasında su değişikliğine gerek olmaz.

 

Hangi Bitkileri Suda Yetiştirebilirsiniz

1. Nane
Nane yüksek miktarda mentol uçucu madde içerdiği için tıbbi dünyasının en popüler bitkisidir. Deride veya dilde benzersiz bir soğuma hissi verir ancak aslında herhangi bir sıcaklık değişimine neden olmaz. Suda büyüyen nanenin yetişmesi kolaydır; Yeni bitkiler yetiştirmek için taze kesikleri suya koyun. Taze Otları Kışa Saklamak İçin Yaratıcı Bir İpucu

2. Su Nanesi
Bu, nane ile yakından ilgili olan başka bir nane çeşididir. Suda yaşayan doğal bir melezdir.

3. Fesleğen
Fesleğen, mutfağınızın sıcaklığını sevebilir ve iyi ışık aldığı sürece su dolu bir kapta mutlu bir şekilde büyür. Çiçek açmaya başlamadan önce her zaman kesip alın. Fıstık çeşitleri varsa, kış aylarında koleksiyonunuzu korumanın en iyi yolu, suda kesilmiş kesimdir.

4. Adaçayı
İlkbaharda yumuşak kesimler alın ve suda kök yapın. Yemeklerinize lezzet katmak veya çay demlemek için bir iki yaprak yeterli olacaktır. Bitki parlak ışıkta ve iyi havalandırılan bir yerde tutun. Çünkü bu bitki küfe yatkındır. Taze Otları Fırında Kurutun

5. Melisa
Bu nane ailesi bitkisinin limon kokusu, özellikle kışın herhangi bir evde hoş karşılanacaktır. Yaprakları çay yapmak için mükemmeldir. İlkbaharda veya sonbaharda kesim yapın. Kapları, bol miktarda parlak, dolaylı ışık alan sıcak bir yerde tutun. Kök geliştirmek 3-4 hafta sürebilir. Suyu normal değişikliklerle temiz tutun.

6. Tarhun Otu
Yeni büyümenin ardından baharda kesim yapın. Sonbahar kesmeleri de iyi, ancak kökleri büyümek daha uzun sürebilir. Kesimleri parlak bir ışık alan sıcak bir yerde saklayın. Fransız tarhongu mutfak otu olarak en iyisidir. Rus tarhları hafiftir, hatta yumuşaktır, bu yüzden salatada yeşillik olarak kullanın. Otlar Buz Kalıplarında Nasıl Dondurulur?

7. Kekik
Yeşil renkteki yeni büyümeyi kesmeye ihtiyacınız var. Sertleşmiş ve kahverengileşmiş olan eski kekik kökleri kolaylıkla filizleyemez. Çimlenme başlamadan önce, baharın ortasından yaz aylarının başına kadar kesimlerin alınması için en uygun zaman. Kekikin ince kökleri çok hızlı kurur, bu nedenle kestikten hemen sonra suya koyun. Gerekirse, üzerine biraz su serpin. Büyümeye başladıktan sonra, dalları teşvik etmek için sapları kesin.

8. Biberiye
Yarı odunsu olan biberiyenin kök salması uzun sürebilir, ancak yeni sürgünlerin bahar kesimler daha hızlı olabilir. Her iki durumda da çaba göstermeye değer. Biberiyeyi güneşli bir yerde tutun.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
471TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et

En Popüler