Ana SayfaSAĞLIKAyak Kemiği Çıkıntısı için Ameliyatsız Doğal Tedavi Yöntemleri

Ayak Kemiği Çıkıntısı için Ameliyatsız Doğal Tedavi Yöntemleri

Ayak kemiği çıkıntıları zamanla gelişen ve hem estetik açıdan hem de sağlık açısından olumsuz sonuçlar doğurabilen bir rahatsızlıktır. Genetik olduğu kadar, yanlış ayakkabı seçiminden, romatizmadan, yanlış beslenmeden, metabolizma rahatsızlıklarından, gut hastalığından, bademcik iltihaplarından ve hatta nezleden de kaynaklanabilen bu sorundan ameliyatsız de kurtulmanız mümkün.

Zeytinyağı

Bir miktar zeytinyağını ısıtın ve bu kemik çıkıntısına ve sonra tüm ayağınıza günde 2 kez 15 dakika boyunca masaj yapın. Bu masaj sayesinde kan dolaşımınız hızlanarak ayağınıza daha fazla kan akışı olacak ve eklem sıvısı da kemiklerin arasına daha iyi nüfuz etmeye başlayacak. Bu sıvı, eklemlerin yumuşamasını sağlarken fazla kalsiyumu dağıtacak ve zamanla bu kemiğin küçülmesini sağlayacak. Ayak parmağı seğirmesi için doğal yöntemler

Kırmızı Biber

Kırmızı biberin içeriğinde bulunan kapsaisin maddesi rahatsızlık ve acı hissinin ortadan kaldırılmasında yardımcıdır. Bir kırmızı biberi ortadan ikiye kesin ve kestiğiniz kısmını bu çıkıntılı kemiğin üzerine sürün. Daha sonra bir miktar vazelinle bu kemiği ovarak üzerine temiz bir bezi bandaj gibi sarın. Günde iki kez bu işlemi tekrarlayın. Ancak bu işlemi uygulamadan önce, kırmızı biberin cildinizi tahriş etmeyeceğinden emin olmak için öncelikle küçük bir bölgede deneyin. Uygulamayı yaptıktan sonra ellerinizi iyice yıkayın.

Hint Yağı

Hint yağı, iltihaplanmayı önleyici yapısıyla şişliklerin ve ağrıların giderilmesinde etkilidir. Bir miktar hint yağını hafifçe ısıtarak pamuklu bir beze dökün ve bu bezi çıkıntılı kemiğin etrafına sarın. Ayağınızın üzerine bir havlu daha sararsanız, ısının kaybolmasını önlersiniz. Eğer kemik çıkıntınız ağrılıysa bu tedavi, ısının da etkisiyle sorunlu bölgeye olan kan akışını hızlandıracak ve ağrıyı dindirecektir. Ağrıdan kurtuluncaya kadar günde 3 kez uygulamanız gerekmektedir. Esansiyel yağları ayak altına sürmeniz için 4 neden

İngiliz Tuzu (Magnezyum Sülfat)

İngiliz tuzu olarak da bilinen magnezyum sülfat maddesi şişliğin ve ağrının giderilmesini sağlar. Ayağınızı sokabileceğiniz büyüklükte bir kap içerisinde İngiliz tuzunu sıcak suyla çözdürün. 20 dakika boyunca ayağınızı bu tuzlu suda bekletin. Düzenli olarak, günde 2 kez bu tedaviyi uygulayın. Tuz eklemlerinizdeki fazla kalsiyumun çözülmesini sağlayarak bu kemiğin boyutunu küçültecektir.

Ayağınızdaki Kemik Çıkıntısını Yok Etmek için Deneyebileceğiniz Farklı Tarifler

Tüm bunların yanında ağız yoluyla veya harici olarak deneyeceğiniz başka tedavi yöntemleri de mevcuttur. Kısa süre içinde bu sıkıntı veren sorundan kurtulmak isterseniz aşağıdaki tarifleri de deneyebilirsiniz.

Ağız Yoluyla

Bu etkili tarif sayesinde ayak kemiğinizdeki çıkıntıdan çok kısa bir süre içinde kurtulmanız mümkün.

Birkaç tane ezilmiş defne yaprağının üzerine 300 ml kadar su ekleyin ve 5 dakika boyunca kaynamaya bırakın. Daha sonra bir gece boyunca bu karışımı termosta bekletin. Ertesi gün, defne yapraklarını süzerek gün boyunca küçük yudumlar alın. Bu çayı bir defada içmemeniz gerekiyor. 3 gün boyunca her gün için. Ancak her gün için yeni demleyin. Bir hafta ara verin ve yine 3 gün üst üste içerek tedaviye devam edin.

Bu tedavinin idrar söktürdüğünü göreceksiniz. Ancak bu normal bir sonuçtur ve bu sayede vücudunuzdaki fazla tuzdan kurtulacaksınız. Yaklaşık 10 gün sonra kemiğinizdeki ağrının kaybolduğunu görecek ve kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Ayak mantarı nasıl tedavi edilir?

Harici Olarak Uygulanan Tedavi

Bu tedaviyi 2 ay kadar uyguladıktan sonra kemik çıkıntılarınızın neredeyse tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.

Defne yapraklarını iyice ezin 100 ml kadar %96 dereceli alkolün içine ekleyin. Bir hafta boyunca beklettikten sonra süzün. Ayaklarınızı 1 yemek kaşığı karbonat eklediğiniz ılık suda beklettikten sonra süzdüğünüz defne yapraklarını kemik çıkıntılarınızın üzerine uygulayın. Ayak altı detoksu ve detoks pedi nasıl yapılır?

1 Yorum

  1. Merhaba, sitemizde yayınlanan yazılar uzmanların bilgilerine dayanıyor. Ancak sizin tedavinize biz yardımcı olamayız. Öncelikle doktora gitmeniz gerekir. Tabi bizim önerdiğimiz egzersizler size yardımcı olabilir ama tam bir tedavi sağlamaz. İlginiz için teşekkür ederiz.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler