Ana SayfaHAYATEvde Parfüm Yapmak Mümkün mü?

Evde Parfüm Yapmak Mümkün mü?

Parfüm bütün kadınların ayrılmaz parçasıdır. Güzel kokmak, güzel görünmenin ve bakımlı olmanın nişanesi gibidir adeta. Kimi çiçeksi kokuları tercih ederken, kiminin tercihi baharatlı kokulardır. Bir kadının iyi ve kalıcı bir parfüm için harcayabileceği paranın sınırı yoktur. Çünkü kokular insanları yansıtır. Anları yaşatır ve hatırlatır. Yıllar sonra ilk kez duyduğunuz bir kokuyu daha önce nerede ve kimde duyduğunuzu hatırlamanız hiç güç değildir. Çünkü insan beyninin ciddi bir koku hafızası vardır. Bazen hiç hatırlamadığınızı sandığınız bir anı burnunuza çalınan bir parça koku sayesinde anımsayıp çok uzaklara gidebilirsiniz.  Ayrıca kokular cinsleri birbirine çeken özel bir hava taşır. Güzel kokmak etkileyici bir görünüşün olmazsa olmazıdır. Hediye Vermek İçin Mükemmel Bir Katı Parfüm Seti

Evde Organik Parfüm

Parfümler her zevke hitap edecek şekilde üretilip piyasaya sürülür. Kozmetik firmaları kendi ürünlerini öne çıkarabilmek için ellerinden geleni yaparlar. Ancak Kozmetik ürünlerin kimyasal ağırlıklı maddeler olduğu bütün çevrelerce bilinmektedir. Peki, kozmetik ürünlerini kimyasal kullanmadan kendi malzemelerinizle yapmak mümkün mü? Çok sevdiğiniz çiçek kokulu parfümünüzü kendi ellerinizle yapıp güven içinde kullanmak istemez miydiniz?

Yanıt evetse, aktarlardan ulaşabileceğiniz birkaç basit malzemeyle siz de kendi kokunuzu evinizde üretebilirsiniz. Üstelik kimyasal içermeden. Parfümün Kalıcılığı Nasıl Arttırılır?

Parfüm Notaları

Parfüm yapmanın ince noktaları vardır. Öncelikle parfümün özellikleri iyi tanınmalı ve esanslar özelliklerine göre belirlenip yeterli miktarlarda eklenmelidir. İyi bir parfümün üç ayrı katmanı vardır. Bu katmanlara nota adı verilir. Bu notalardan buruna ilk çalınanı olan üst nota uçucu ve keskin bir kokudur. Üst nota parfüm sıkıldıktan hemen sonra ortaya çıkarak kısa sürede yok olur.

Parfümün ikinci katmanı ise orta notadır. Parfüm bu notada daha uzun süre kokar ve üst notaya göre kalıcı bir esansı olmalıdır. Kokusu üst notadan daha kalıcı ve yumuşaktır.

Parfümün son ve esas notası ise temel notadır. Bu katman parfümün sıkılmasından belli bir süre sonra ortaya çıkar ve parfümün karakteristik özelliğini belirler. Temel notada güçlü kokular kullanmak parfümü etkileyici ve kalıcı yapar. Evde Yapılabilecek Parfüm Tarifleri

İster Lavanta, İster Sandal Ağacı, İster Vanilya

Bahsedilen notaları göz önünde bulundurarak alacağınız birkaç aromatik yağ ile kendi parfümünüzü yapabilirsiniz. Lavanta, sandal ağacı, vanilya, tarçın kullanılabilecek malzemelerin başında yer alır. İstediğiniz kokulardan birkaçını karıştırıp kendi parfümünüzü yaratmanız oldukça kolay.  Tek ihtiyacınız; bir şişe, hoş kokulu yağlar, bağlayıcı olarak gliserin ve bir miktar kolonya. Bu noktada düşünülmesi gereken tek şey kullandığınız yağın uçuculuk ve kalıcılık oranıdır. Parfüm yapımına başlamadan önce kendiniz için hangi kokunun üst nota, hangisinin orta nota olduğunu belirleyip en sevdiğiniz kokuyu temel nota olarak seçmeniz kullanmak isteyeceğiniz bir parfüm yapmanın en önemli adımıdır. Bir Dakikada Yapabileceğiniz Oda Parfümü

Parfümün Yapılışı

İstediğiniz kokuları seçerek cam bir şişeye damlatın. Kokuların birbirine iyice karışması için bir süre çalkalayın.  Üzerine gliserin ekleyerek kalıcılığını garantileyin ve etil alkol içerikli kolonya ile parfümünüzü seyreltin ve çoğaltın. Şişenin ağzını iyice kapattıktan sonra en az bir gün serin bir ortamda bekletip kokuların birbiri ile bütünleşmesine izin verin. Daha uzun süre bekletirseniz parfümünüzün kokuları iyice ortaya çıkaracağını da unutmayın. Ertesi gün kendi ellerinizle yaptığınız parfümü sürüp güzel kokmanın keyfini çıkarın.

İşte aktardan alınacak birkaç basit ürünle güzel bir parfüm yapmanın sırrı. Artık parfüme servet harcamanıza gerek yok. Evde kendi kokunuzu üretip kullanabilir seçtiğiniz kokuların büyülü dünyasında kaybolabilir kendinizi her zamankinden güzel ve bakımlı hissedebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler