Ana SayfaSAĞLIKLavanta Yağının Faydaları

Lavanta Yağının Faydaları

Lavanta esansiyel yağının sağlık yararları, ağrıyı dindirmek, sinir gerginliği ortadan kaldırmak, kafa derisi ve cildi dezenfekte etmek, kan dolaşımını artırmak ve solunum problemleri tedavi etmektir.

Lavanta esansiyel yağı çeşitli sağlık yararları şunlardır:

Sinek Kovucu:  lavanta esansiyel yağı kokusu, sivrisinek, tatarcık ve kelebekler gibi hayvanlar üzerinde etkilidir. Isırılmamak için cildinize lavanta yağı sürebilirsiniz. Isırıldıktan sonra da yine lavanta yağı sürerek, tkaşıntı ve ağrıyı azaltabilirsiniz. Evinize Lavanta Kokusunu Yaymanın En Etkin Yolu

Uyku: Lavanta esansiyel yağı uykusuzluğun giderilmesi için iyi bir çözümdür. Uyku sorunu çeken kişilerin yastıklarına lavanta yağı sürmesi halinde daha rahat ve huzurlu uyudukları araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır.

Sinir sistemi:  Uçucu lavanta yağı sinirler ve anksiyete sorunları için mükemmel bir toniktir, sakinleştirici etkisi vardır. Bu nedenle, migren, baş ağrısı, depresyon, gerginlik ve duygusal stres tedavisinde yararlı olabilir.

Akne: Dermatologlar ve aromatherapistler, lavanta esansiyel yağının akne tedavisinde en en yararlı yağlardan biri olduğu görüşünde birleşiyor. Lavanta Nasıl Çoğaltılır?

Ağrı kesici: Uçucu lavanta yağı gergin boyun kasları, kas ağrıları, romatizma, burkulma, sırt ağrısı ve lumbago gibi rahatsızların tedavisinde de etkili bir ilaçtır. Eklemlere düzenli olarak lavanta yağı ile masaj yapılması halinde faydaları görülmektedir.

İdrar akış: Uçucu lavanta yağı uyarıcı etkisi sebebiyle idrar bozuklukları için de iyidir. Ayrıca, hormonal dengeyi sağlayarak sistit ya da iltihabı azaltmada yardımcı olur.

Solunum bozuklukları: Lavanta yağı yaygın olarak boğaz enfeksiyonları, grip, öksürük, soğuk algınlığı, astım, sinüs tıkanıklığı, bronşit, boğmaca, larenjit, tonsillit ve dahil olmak üzere çeşitli solunum problemleri için kullanılır. Yağ buharı biçiminde kullanıldığı gibi boyun, göğüs ve arka cilde uygulanır. Lavanta ile Yüz Temizleyicisi Yapabilirsiniz

Saç bakımı: Bitler ve bit yumurtaları üzerinde de çok etkilidir. Ayrıca saç dökülmesi, tedavisinde de çok etkili olduğu araştırmalarca kanıtlanmıştır. Lavanta yağı ile saçların düzenli masaj yapılması halinde saçlarda yüzde 40 artış olduğu bilinmektedir.

Kan dolaşımı: Uçucu lavanta yağı, vücutta kan dolaşımını arttırır. Araştırmalar lavanta yağının koroner dolaşım üzerindeki etkilerini ortaya koymuştur. Lavanta Yaprakları için 6 Farklı Kullanım Alanı

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler