Ana SayfaSAĞLIKEvde Yetiştirebileceğiniz Tedavi Edici 8 Bitki

Evde Yetiştirebileceğiniz Tedavi Edici 8 Bitki

Tedavi edici 8 bitki evinizde her zaman bulunmalı. Başınız ya da boğazınız ağrıdığında veya hafif yaralanmalarda hemen ilaçlara başvurmak yerine, evde yetiştirebileceğiniz bitkilerden faydalanabilirsiniz.

Aşağıda tedavi etme özellikleriyle bilinen, evde yetiştirebileceğiniz bitkileri ve nasıl kullanıldıklarını görebilirsiniz. Boğaz ağrısı için bitkisel sprey tarifi

Aloe Vera

Aloe veranın en yaygın kullanımlarından biri, sıyrıklar ve çürüklerin iyileştirilmesidir. Ayrıca güneş yanığını iyileştirmede de oldukça etkilidir. Aloe vera bitkisini evde saksılarda yetiştirebilirsiniz. Bitkiyi mümkün olduğu kadar güneş ışığında bırakmanız ve sık sık sulamanız yeterlidir.

Fesleğen

Baş ağrısını gidermek için idealdir. Baş ağrısını geçirmek için, fesleğenin yapraklarını ezin ve ağrılı bölgeye yerleştirin. Ayrıca fesleğen yaprakları üzerine kaynar su ekleyerek, yatıştırıcı bir solüsyon hazırlayabilir ve ayaklarınızı içinde bekletebilirsiniz. Fesleğeni evinizde saksılarda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Lavanta

Lavanta, iyi bir anti-inflamatuar bitkidir. Bir avuç dolusu lavantayı kaynar suya ekleyin ve çözeltiyi yüzünüzü yıkamak için kullanın. Lavanta, lekeleri azaltmak ve ortadan kaldırmak için etkili bir yoldur. Lavanta yetiştirmek için iyi drenaj ve hafif toprak gerekir. Ağrıları doğal yoldan yok eden çay

Nane

Taze nane yaprakları hazırlanan çayı tüketmek, anksiyete, sinirlilik, şişkinlik ve mide kramplarını hafifletebilir. Sinüs tıkanıklığını hafifletmek için, nane yapraklarını kaynar suya ekleyin ve buharını soluyun.  Nane de evde kolaylıkla yetiştirilebilecek bir bitkidir.

Maydanoz

Maydanoz, mükemmel bir bağışıklık sistemi güçlendiricisidir. Beslenmenize düzenli olarak maydanoz ekleyebilirsiniz. Ayrıca yapraklarını çiğnemek kötü nefesi hafifletebilir. Maydanoz çok ıslak topraklarda büyür. Evde maydanoz yetiştirirken toprağının fazla kurumamasına özen gösterin.

Biberiye

Biberiye, mevsimsel duygudurum bozukluğunun yanı sıra alkolün etkilerini azaltmak için de harika bir yöntem olarak bilinmektedir. Biberiye çayı yapılarak tüketilebilir. Biberiyenin yetiştirilebilmesi için bol güneş gerekir. Küçük yaralanmalar için şifalı bitkiler

Adaçayı

Boğaz ağrısını geçirmek için adaçayı mükemmeldir. Biraz bal ile tatlandırılarak içilebilir. Adaçayı, bol güneş, kuru ve kumlu bir toprakta iyi yetiştirilir.

Kekik

Kekik çok güçlü bir antioksidan ve antiseptiktir. Kekikten yapılan çayı içmek, yatmadan önce soğuk algınlığı semptomlarını gidermek için harika bir yoldur. Ancak, hamile kadınların kekik kullanması tavsiye edilmez. Kekik, kuru ve hafif bir toprakta iyi büyüyebilir. Bahar alerjisine bitkisel çözüm: Bitki çayları

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler