Ana SayfaEvMUTFAKEv Yapımı Toz Bulaşık Makinası Deterjanı

Ev Yapımı Toz Bulaşık Makinası Deterjanı

Ev Yapımı Toz Bulaşık Makinası Deterjanı. Kendi bulaşık makinanızın deterjanını yapmak hem kolay hem de ucuzdur. Böylece bulaşık makinası deterjanlarında bulunun kimyasallardan da uzak kalmış olursunuz. Bu yazımızda toz bulaşık makinası deterjanı tarifini hazırladık.

Deterjan sert sularda bile çok iyi sonuçlar veriyor. Aynı zamanda ovma tozu gibi çalışıyor! Sadece kirli bir mutfak lavabosunun içine serpin ve fırçalayın. Lavaboyu beyazlatır ve süper temiz bırakır ve harika kokuyor! Yağlı bulaşıklar için deterjan yapımı

Toz Bulaşık Makinesi Deterjanı malzemeleri:

2 bardak karbonat
1/2 Bardak Yıkama Sodası
1 bardak Borax
1/4 bardak Tuz
1/4 fincan sitrik asit (Sitrik asidi bir sağlıklı gıda mağazasında bulabilirsizin)
15 damla limon esansiyel yağı

Hava geçirmez kapta birleştirin ve saklayın. İlk karıştırmada topaklanma olabilir ama iyice karıştırınca topaklanmalar yok olacaktır. Bulaşık makinası doğal yollarla nasıl temizlenir?

Yıkama sırasında durulama maddesi olarak beyaz sirke kullanabilirsiniz. Sirkeden 1-2 yemek kaşığı ekleyin . (Üst rafa beyaz sirke dolu küçük bir bardak yerleştirin.) Sirke BÜYÜK bir fark yaratıyor! Bulaşıklarınızın pırıl pırıl olmasını sağlıyor.

Karbonat, soda tozu ve boraks tüm doğal dezenfektanlar ve hafif aşındırıcılardır. Limon esans yağı ve sitrik asit de dezenfekte ve çok temiz kokuyorlar! Tuz sert sular için harikadır ve sirke parlatmaya yarar. Bulaşık makinasında oluşan kötü kokular nasıl giderilir?

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler