Ana SayfaEvBAHÇEEvinizde Bonsai Yetiştirebilirsiniz

Evinizde Bonsai Yetiştirebilirsiniz

Evinizde Bonsai Yetiştirebilirsiniz. Doğada bulunan tüm ağaçlardan bonsai yapabilirsiniz. Ancak her zaman yaprakları bulunan veya bahar aylarında çiçek açan ağaçları seçerseniz çok daha güzel bir bonsaiye sahip olabilirsiniz.

Bonsai Nasıl Yetiştirilir?
Bonsai için seçilen fidan saksıya yerleştirildiğinde, saksının seçilen bitkinin su gereksinimini yeterince karşılayabilecek bir yapıda olmasına dikkat edilir. Saksı toprakla doldurulduktan sonra sulama işleminin büyük bir özenle sürdürülmesi gerekir. Sulamada esas her kök ucunun yeterince nemlenmesini sağlamaktır. İlgili: Bonsai Bakımının Püf Noktaları

Bonsai yapacağınız fidanın çok büyük saksıya yerleştirilmemesi gerekir.

Fidan büyüyüp filizlendikçe fazlalıklar budanır. Ancak, saksıya konduktan iki veya üç yıl sonra bitkinin kökleri saksıyı hemen hemen tamamen dolduracak kadar büyümüş olacağından saksı değiştirmek, bunu yaparken de köklerdeki fazlalıkları budamak gerekir.

Köklerdeki fazlalıklar budanmadığı takdirde bitkinin su emebilmesi, dolayısıyla nefes alması zorlaşır. Bu nedenle saksının değiştirilmesine geçilir. Saksı değiştirme işlemi bitkinin uyku halinde olduğu bir sırada, yani ilkbaharda goncalarının açılacağı zamandan önce yapılmalıdır. Evde Nar Ağacı Yetiştirebilirsiniz?

Bunun için bitki önce saksıdan çıkarılır, köklerinden gerekli budamalar yapılır. Bu genellikle köklerin üçte birinin budanması demektir. Kökleri dairesel olarak etrafından kesin.

Eski saksıdaki toprağın üçte biri yeni saksıya yerleştirildikten sonra bitkiye istenen sekli vermek üzere üst dallarda veya gövdede gerekli budama işlemlerine geçilir ve sonunda bitki taze topraklı yeni kabına yerleştirilir. İki, üç hafta içinde budanan köklerden yeni kökler çıkar. Budama yoluyla zindeleştirilmiş olan bitkinin dallarından yeni yeni dallar fışkırır. Ancak, yetiştirici bu yeni dalları, filizleri ve goncaları gerektiği şekilde devamlı olarak budamayı sürdürür. Evinizin İçinde Saksıda Zeytin Ağacı Yetiştirmenin Sırrı

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler