Ana SayfaGÜZELLİKBitkisel Gliserin Nedir?

Bitkisel Gliserin Nedir?

Bitkisel gliserin, hindistancevizi, soya ve hurma yağı gibi bir dizi bitkisel yağda yaygın olarak bulunur ve gliserid lipidlerinin omurgasını oluşturan poliol molekülüdür. Bu renksiz ve kokusuz sıvı, bitkisel yağlardan ayrıldığında tatlı bir tada ve viskoz bir kıvama sahiptir. Hidroliz, gliserinin yapıldığı, yağların yoğun basınç ve sıcaklığa maruz bırakıldığı, bu noktada lipidlerin ester bağlarının koptuğu ve gliserinin mevcut su tarafından emildiği işlemdir. Damıtma daha sonra bileşen parçaları ayırır ve nihai ürün olarak saf gliserin bırakır!

Gliserin olarak da bilinen gliserin, onu kozmetik ve cilt bakımı endüstrisinde olduğu kadar gıda üretimi ve alternatif tıp alanlarında da popüler bir bileşen haline getiren bir dizi benzersiz niteliğe sahiptir. Bitkisel yağlar eski zamanlardan beri yaygın olarak kullanılmasına rağmen, gliserin çıkarma işlemi 20. yüzyıla kadar mevcut değildi. Gliserinin nitelikleri ve potansiyel uygulamaları üzerine önemli miktarda çalışma ve araştırma yapılmıştır. Gliserin Nedir ve Ne İçin Kullanılır?

Bitkisel Gliserin Nerede Kullanır?
Nemlendirici (nemi çeken), yumuşatıcı, iltihap önleyici ve tatlandırıcı özellikleri sayesinde yıllar içinde gliserinin birçok kullanımı tanımlanmıştır. Bitkisel gliserinin kullanım bulduğu ana endüstriler, gıda üretimi ve kozmetik ve cilt bakımı alanıdır.

Yiyeceklerde Kullanımı
Gliserin doğası gereği tatlı doğası nedeniyle, şekerin yerini almak için gıda üretiminde, özellikle düşük karbonhidratlı gıdalarda tatlandırıcı olarak kullanım için popülerdir . Ayrıca nemlendirici bir madde olduğu için gıdaların koyulaşmasına ve nem içeriğinin dengelenmesine yardımcı olur. Gliserini genellikle fırınlanmış ürünlerde, işlenmiş etlerde, dondurmada, dondurulmuş gıdalarda, soya fasulyesi ürünlerinde, yoğunlaştırılmış sütte, çeşnilerde ve içeceklerde bir bileşen olarak bulacaksınız . Geleneksel şekerin aksine, gliserin diş çürümesine yol açmaz, bu da onu tatlı içecekler ve gazlı içecekler için faydalı kılar. Bitkisel Gliserin Nasıl Yapılır?

Kozmetik/Cilt Bakımı
Bununla birlikte, gliserinin daha yaygın kullanımı, doğal ilaçlar ve terapötik merhemlerin yanı sıra tuvalet ve cilt bakım ürünlerindedir. Nemlendirici özellikleri nedeniyle, gliserin içeren herhangi bir topikal madde, nemi çektiği için cildin nemli kalmasına yardımcı olur. Bu nedenle, bu maddeyi genellikle losyonlarda, nemlendiricilerde , şampuanlarda, tıraş kremlerinde, diş macunlarında, sabunlarda, deodorantlarda ve makyaj malzemelerinde bulabilirsiniz. Akne kremleri ve merhem ve traş losyonlarında nemlendirici oalarak vardır. Yara izlerinin görünümünü azaltmak için kullanılır ve diğerlerinin yanı sıra kalp ilaçları, fitiller ve öksürük ilaçlarında bir bileşen olarak görünebilir.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
462TakipçilerTakip Et
229TakipçilerTakip Et

En Popüler