Ana SayfaHAYATBozuk Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Bozuk Zeytinyağı Nasıl Anlaşılır?

Kimyasal işleme maruz kalmamış zeytinyağı daha pahalıdır. Bunlar natürel sızma zeytinyağlarıdır.

Sızma zeytinyağı, zeytinler sıkıldığında, yağ doğal olarak, herhangi bir ısı ya da kimyasal madde kullanılarak özütlenir. Temel olarak zeytinyağıdır ve ekstra bakire olarak etiketlenmek için hiçbir kusurya sahip olmamalıdır. Bu kaliteli yağ bozulduğunda, sadece tadında ve kokusunda kalmayacak aynı zamanda sağlık yararları da azalacaktır.  İlgili: Hakiki zeytinyağını anlamak için 3 yöntem

Kötü kokulu bir yağı nasıl tespit edebilirim?
Daily Mail, kokuya ve tadına bakarak test edebileceğinizi belirtiyor.

Zeytinyağını bir fincana dökün, böylece iyi bir koklama elde edebilirsiniz.
Bir tat testi yapın, çünkü birçok sızma zeytinyağının doğal olarak tatlı bir kokusu var ki tecrübesiz bir kişi hata yaparak kokmuş bir yağ olduğunu düşünebilir.
Tatlamadan önce fincanı ellerinizde oda sıcaklığına getirmek için ısıtın.
Yutmayın ya da nefes vermeden ağzınıza “çorba kaşığı yağ dökün”, ağzınızın içinde gezdirin ve tükürün. Ağzınızda kötü bir tat kalmaması gerekiyor. Eğer tadı kötü ise o zaman bu yağı kurtarmak için yapabileceğiniz hiçbir şey yok demektir. Zeytinyağının 6 İlginç Kullanım Alanı

Peki satın aldığınız yağı nasıl korursunuz

İyi haber şu ki, sızma zeytinyağı ve diğer yağların kokulu hale gelmesini önlemek veya en azından süreci yavaşlatmak için bazı yollar var.

Satın aldığınızda şişedeki hasat tarihine bakın. Sızma zeytinyağının raf ömrü, hasattan sonra yaklaşık iki yıl olduğundan, düzgün bir şekilde saklamış olsanız bile, mevcut en yeni şişeyi alın.
Işık zeytinyağının düşmanıdır, bu nedenle koyu renkli cam veya metal kutular içerisinde ambalajlanan yağlar, berrak camda paketlenmiş yağlardan daha uzun süre dayanma gücüne sahiptir.
Şeffaf camda yağ satın alıyorsanız, mağaza rafının arkasından daha koyu olan bir şişe seçtiğinizden emin olun.
Yağı evinizi aldıktan sonra serin, kuru, karanlık bir yerde saklayın.
Ocağınızın üstünde sıcak ve buhar, daha hızlı bozulmasına neden olacağından, yağınızı ocağın üzerinde depolamayı
Yağ nemi sevmez.
Büyük bir yağ tenekesi satın alırsanız, küçük bir miktarı gerektiği gibi kullanmak için karanlık bir şişeye aktarın. Büyük kabı karanlık, serin bir yerde saklayın ve daha küçük şişeyi yakınınızda tutun. Ancak yine de ışıktan ve ısıdan uzak tutun.
İlgili: Evde Zeytinyağı Yapmak Mümkün Mü?

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
472TakipçilerTakip Et
226TakipçilerTakip Et

En Popüler