Ana SayfaYEMEKİÇECEKLERKilo Vermek İçin Kahvenize Biraz Tereyağ Ekleyin!

Kilo Vermek İçin Kahvenize Biraz Tereyağ Ekleyin!

Kahve ve tereyağını birlikte tüketmek biraz garip gelebilir. Ancak kahvenize bir parça tereyağı eklediğinizde, kilo vermenize yardımcı olmasının yanı sıra farklı sağlık faydalarından da yararlanabilirsiniz.

Kahveye tereyağı eklemek son zamanlarda popüler olmaya başladı. Ancak bu yeni bir şey değil. Örneğin, Tibet’te insanlar sabahları tereyağı, tuz veya karabiber içeren Tibet çayı içerler. Singapur’da, kahve çekirdekleri bir wok tava içinde tereyağ ile karıştırılır.

Peki kahve ile tereyağını birlikte tüketmenin ne gibi faydaları var?

Daha fazla enerji verir
Kahveye, tereyağı veya Hindistan cevizi yağı eklemek enerjiyi artırır. Tereyağı ve Hindistan cevizi yağının kahve ile eşleştirilmesi, yalnızca sağlıklı yağda çözünebilir A, D, E, K & K2 vitaminleri ve sağlıklı yağ asitlerinin emilimine yardımcı olur.

Kilo vermeye yardımcı olur
Kahve güçlü bir termojeniktir yani vücudun yağ yakmasını tetikleyen bir besindir. Yağ kaybını hızlandıran metabolik oranları ve yağ mobilizasyonunu artırır. Böylece, kahveye Hindistan cevizi yağı (başka bir termojenik) ve tereyağı eklenmesi, onu kilo vermek için çok etkili bir yol haline getirir. Ayrıca öğlen yemeğine kadar kendinizi tok hissetmenizi sağlar.

Beyin fonksiyonunu geliştirir
Tereyağı, omega-3 ve omega-6 yağlarının mükemmel dengesini sağlar. Tereyağında bulunan arakidonik asit, beyin fonksiyonlarında rol oynar ve hücresel zarların hayati bir bileşenidir.

Tereyağlı kahve nasıl yapılır?

  • Malzemeler
    1 fincan kahve
    1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
    1 çay kaşığı organik tuzsuz tereyağı
    ¼ çay kaşığı vanilya
    Bal

Tüm malzemeleri bir karıştırıcıya koyun ve krema kıvamı alana kadar 30 saniye karıştırın.

Bir Cevap Yazın

İlgili Makaleler

Sosyal Medya'da Bizi Takip Edin!

250,448BeğenenlerBeğen
6,578TakipçilerTakip Et
476TakipçilerTakip Et
225TakipçilerTakip Et

En Popüler