Küften kimse hoşlanmaz. Pencerele çevresinde küfün sizin için tehlikeli olabileceğini biliyor muydunuz? Kış ayları, küfün büyümesi için mükemmel bir zamandır. Sıcaklık farklılıklarından dolayı camlarınızda nem oluşacaktır; mantarlar için üreme alanı haline gelir. Peki bu küften nasıl kurtulursunuz ve seneye tekrar çıkmasını nasıl engellersiniz?
Peki pencerelerinizde neden küf oluşur? Daha önce de belirttiğimiz gibi: küfün büyümesi için neme ihtiyacı vardır. Ve dışarısı soğuk ve içerisi sıcak olduğunda, pencereleriniz nemlenir. Camlarınızdaki bu nem etrafa yapışabilir ve pencerelerinizi sık sık kurutmazsanız küflenmeye neden olabilir. Banyo Tavanındaki Küf Nasıl Yok Edilir?
Peki bu konuda ne yapmalı? Küf söz konusu olduğunda en önemli şey havalandırmadır. Evinizde yeterince temiz havanın dolaşmasını sağlarsanız, küfün hiç şansı kalmaz.
Temizlik
Bu küften kurtulmak için temizlik sodası veya sirke kullanabilirsiniz. Sodayı ıslak bir bez veya süngere koyun ve küfü ovun. Islak bir bez veya sünger kullanmanız önemlidir. Böylece küçük küf parçacıkları kumaşa yapışacak ve ciğerlerinize giremeyecektir. Sirke, etkilenen bölgeye püskürtmek için kullanılabilir. Püskürttükten sonra bir saat bekletin. Ardından küfü hemen fırçalayabilirsiniz. Evdeki Küf Kokusunu Giderme Yöntemleri
Her şey başarısız olursa, çamaşır suyu kullanabilirsiniz. Ağartıcı çok agresif olduğu için bu yöntem ilk “uygulama” olarak önerilmez. Bu yüzden sadece soda veya sirkeyi temizlerken bu yöntemi kullanın, işe yaramaz. Çamaşır suyu ve sudan bir çözelti yapın ve bir püskürtücüye koyun. Pencereye su ve çamaşır suyu karışımı püskürtüp küfü bir fırça veya bezle ovarsanız hemen çıkması gerekir.