Evinizde böcek sorunu yaşıyor ve onlarla nasıl başa çıkacağınızı bilmiyorsanız, bu haber tam da size göre!
1. Hamam böceği
Bu böcekler evinizde ve sağlığınızda hasara yol açabilir. Yiyecekleri kirletebilir, alerjileri tetikleyebilir ve çocuk felci gibi virüsleri taşıyabilirler.
Borik asit insanlar için toksik değildir, ancak bu böcekler için ölümcüldür. Böcekleri saklanma alanlarından çıkarmak için yapışkan tabanlı tuzaklar kurabilirsiniz. Ev yapımı hamam böceği yemi
2. Kırkayaklar
Kırkayakları, acı biberle püskürtün. Biberi, açık alana açılan herhangi bir kapı veya pencere yakınına serpin. En iyi sonuç için bunu hem iç hem de dış mekanlarda yaptığınızdan emin olun.
3. Karıncalar
Karıncaları evinizden atmak için sadece üç malzemeye ihtiyacınız var: Şeker, borik asit ve ılık su. Bu karışımın iyi çalışmasının nedeni, karıncaların bu zehirli sıvıyı içtikten sonra bir daha aynı yere diğer karıncalar dahil gelmemeleridir.
Bu çözeltiyi yapmak için, 1 fincan şekeri, 3 yemek kaşığı borik asitle karıştırın. Sıcak suyu yavaşça ekleyin. Bir pamuğu karışımla ıslatarak karınca istilasının olduğu yerlere bir kap içinde yerleştirin. Karıncalar için doğal ilaçlama yöntemleri
4. Örümcekler
Örümcekler narenciye kokusundan nefret ederler. Bu haşereleri evinizden uzak tutmanın bir başka yolu da evinize nane uçucu yağını püskürtmektir. Su ile doldurulmuş bir sprey şişesine birkaç damla nane yağı ekleyin. Örümcek sorunu olan yerlere karışımı püskürtün.
5. Meyve sinekleri
Meyve sinekleri nemli ortamları ve fermente gıdaları sever, ama bazen evinizi temizledikten sonra bile hala etrafta uçarlar.
Bu sineklerden sirke ve bulaşık sabunu çözümüyle kurtulabilirsiniz. Malzemeleri bir kasede birleştirin ve streç filmle örtün. Küçük bir delik açın ve meyve sineklerinin sadece birkaç saat içinde sıkışıp kalmalarını izleyin. Evdeki meyve sinekleri için doğal çözüm
6. Fare
Farelerden kurtulmak için, yuvalandıklarını düşündüğünüz yerlere kedi kumu yayın.
Fareler, kedi kumunun güçlü kokusundan nefret eder ve bu koku onları yuvalarından çıkarır. Hazırladığınız fare tuzaklarıyla onları daha kolay yakalayabilirsiniz.
7. Sivrisinek
Sivrisinekler, lavanta, fesleğen ve limon otu gibi çiçeklerin kokusundan nefret ederler. Bu bitkileri iç ve dış mekanda bulundurabilir ya da vücudunuza yağlarından sürebilirsiniz. Sivrisinekler sizden uzak duracaklardır. Sivrisinekleri uzak tutacak 13 kokulu bitki
8. Kulağakaçanlar
Eviniz bu böceklerle istila edilmişse, kesinlikle oluklarınızı veya drenaj sistemlerinizi kontrol etmelisiniz. Evinizde kulağakaçan böceği varsa, sedir ağacı esansiyel yağı kullanarak onlardan kurtulabilirsiniz.
9. Kene
Bazı kene türleri ölümcüldür. Eğer bahçeniz varsa, bahçeye gıda sınıfı diyatomik toprak yayarak ailenizi koruyabilirsiniz. Bu doğal böcek öldürücü, onlardan kurtulmak için keneleri dehidre eder. Ayrıca larvaları da yok etmenizi sağlar.
Bu ürünü bahçenize serpin ve işlemi en az ayda bir kez tekrarlayın. Evcil hayvanlar için etkili pire ve kene tozu yapımı
10. Güve
Güveleri dolaplarınızdan ve kıyafetlerinizden uzak tutmak için, dolaplara lavanta, defne yaprakları veya nane yaprakları koyun.
11. Toz akarları
Toz akarları her yerdedir. Alerjilere, öksürüğe ve diğer sağlık sorunlarına neden olurlar.
Toz akarlarından kurtulmanın en iyi yolu, evinizi daima temiz tutmaktır. Yatağınızı düzenli olarak yıkayın, sabah yataklarınızı hemen düzeltmeyin. Eğer varsa halılarınızı sert zeminlerle değiştirin. Evinizdeki toz akarlarını yok etmenin yolları
12. Bit
Kafa bitlerini tedavi etmek için birçok doğal yol vardır. Sarımsak, bebek yağı veya çay ağacı yağının güçlü kokuları, hava akışını kısıtlayacak ve birkaç gün içinde bitlerden kurtulmanızı sağlayacaklardır.