Göğüste oluşan çatlak, hamilelik, hormonal değişiklikler, hızlı kilo alma veya verme, besin eksikliği ya da kollajen azalması ile ilişkilidir. Evde uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle göğüslerdeki çatlakların görünümü azaltabilir, hatta yok edebilirsiniz.
Vücuttaki çatlaklar genellikle karın ya da kalçalarda olsa da bacaklar ve göğüslerde de çatlamalar oluşabilir. Göğüste oluşan çatlakları gidermek için aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz. Hamilelikte karın çatlaklarını önleyin
Taze süt
Süt, iyileştirici ve nemlendirici özelliklere sahiptir, bu sayede göğüslerdeki çatlakları en aza indirebilir. Cildin sıkılığını ve elastikiyetini artıran mineraller, vitaminler ve proteinler içerir.
Bir parça pamuğu sütle ıslatın ve göğüslerdeki çatlaklar üzerine 5 dakika masaj yaparak sürün. Daha sonra ılık su ile yıkayın. Süt uygulamasından iyi bir sonuç almak için her gün yapılması önerilmektedir. Kuru ve çatlak dudaklardan kurtulun
Aloe vera
Bu bitkinin jelatinimsi özü, dokuların onarımını hızlandıran, genç ve yenilenmiş bir görünüm veren yüksek oranda antioksidan, su ve doğal lif içeriğine sahiptir.
Taze aloe vera yapraklarını açarak içinde jeli göğüslerinize sürün ve gece boyunca bırakın. İyi sonuçlar elde etmek için her gün tekrarlamanız gerekir. Topuk çatlaklarına karşı doğal çözüm
Shea yağı
E vitamini ve doğal yağlar açısından zengin olan bu ürün, cildin hücresel düzeyde onarılmasına yardımcı olur. Göğüslerde oluşan çatlaklarla mücadele etmek için mükemmel bir seçenektir.
Elinize biraz shea yağı alın ve masaj yaparak göğüslerinizdeki çatlaklara sürün. Hamile iseniz, çatlakları önleyici bir yöntem olarak da kullanabilirsiniz. Kuru ve çatlak topuklar için bal nemlendiricisi yapın
Besleme
Dengeli bir beslenme, çatlaklara ve diğer cilt sorunlarına karşı mücadele etmenin en iyi yoludur. Protein, esansiyel yağlar ve antioksidanlar açısından zengin gıdalar, kollajen üretimini artırmaya yardımcı olur, bu nedenle cildin sıkılığını korur, gelecekte yeni çatlakların oluşmasını önler.
Taze sebze ve meyve, kepekli tahıllar, baklagiller, yağlı balıklar, yağsız etler ve kuruyemiş tüketimine özen gösterebilirsiniz.