Featured image of post Boynu Ağrıyanlara Faydalı Olacak 10 Tavsiye

Boynu Ağrıyanlara Faydalı Olacak 10 Tavsiye

Sizin de bilgisayar başında veya oturduğunuz yerden bir işiniz varsa ilerde boynunuzun ağrıması kaçınılmazdır. Orta yaşın üstünde olupta boyun ağrısı yaşamayan çok az kişidir. Artık alacağınız 2-3 önlem ile boyun ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz. Vereceğimiz tavsiyeleri harfiyen yerine getirenler boyun ağrılarından kurtulacak ve eskisi gibi sağlıklı olacak. İsterseniz o tavsiyelere geçelim. İşte tavsiyeler:

1-Yüz üstü yatmak: Yüz üstü yatmak boynunuza daha çok yük bindireceğinden bu pozisyonda yatmak boyun ağrılarına sebep olacaktır.

2-Dişleri sıkmak: Bazen sinirliyken bazen de ağlarken dişlerimizi istemsizce sıkarız. Dişleri sıktığımızda boynumuzdaki damarları gerebileceğinden kesinlikle tavsiye etmiyoruz.

3-Egzersiz Yapın: 3-5 boyun hareketlerini düzenli olarak yapın ve sürekli sabit bir yere odaklanıp oturduğunuz yerde durmayın.

4-Duruş: Duruş çok önemlidir. Duruşumuz sadece otururken değil yürürken de düzgün olmalı. Ayaktayken mutlaka dik yürümek ve otururken boynumuzu tam olarak kavrayabilen yastık kullanılmalı.

5-Masaj: Masaj derken abartılı bir şekilde değil. Kesinlikle abartılı şekilde yaparsanız incinme veya spazm olabilir. Bu Yüzden yavaş yavaş böyle biraz sıkarak ve başınızı sağa sola çevirerek yaparsanız iyi gelecektir.

6-Telefonun duruşu: Telefonu bazen ellerimiz dolu olduğu için omuzumla kulağımızın arasına sıkıştırırız. Bu çok yanlış ve kaçınılması gerekilen bir harekettir. Ellerimiz doluysa bir kulaklık yardımıyla telefonumuzu açmamız gerekir.

7- Uzun süre bir iş yapmak: Uzun süre bir işle meşgul olmak zorundaysanız araç kullanmak, bilgisayar başında durmak gibi mutlaka ve mutlaka belirli saatlerde ara verin. Ara vermek boynunuzu dinlendireceğinden ağrıyı önleyebilirsiniz.

8-Aracınızın kafa desteğini ayarlama: Uzun yola çıkacaksanız bu belirtilen noktada çok önemlidir. Aracınızın kafalığını yola dik bakacak şekilde ayarlarsanız boynunuza fazla yük binmeyeceğinden boynunuz ağrımayacaktır.

Yavaş yavaş konumuzu kapatırken 3.maddede söylediğim egzersizler sırasıyla şunlardır: Başınızı öne - arkaya, sağa-sola doğru yatırıp her yatırmada 5-10 saniye bekletin. Diğer bir hareket ise ellerinizi arkada birleştirip göğsü öne çıkarıp omuzları geri almaktır. Bu pozisyonda da 10-15 saniye bekledikten sonra çalışmanıza devam edebilirsiniz. Bu hareketleri günde 5-10 kez tekrar ettiğinizde sizde göreceksiniz ki boynunuzdaki ağrılar azalacaktır.

Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı