Featured image of post Jojoba Yağı Faydaları

Jojoba Yağı Faydaları

Jojoba yağı, bilimsel olarak Simmondsia chinensis olarak bilinen bir bitkinin tohumlarından elde edilir. Sıvı balmumu olarak işlenir ve nemlendirici losyon ve güneş kremi gibi kozmetik ürünlerde kullanılır. Potansiyel toksik etkiler nedeniyle jojoba ağızdan tüketilmemelidir. Bununla birlikte, topikal olarak kullanıldığında, cilt iltihabını azaltmak ve sivilceyle mücadele dahil olmak üzere birçok dermatolojik faydası vardır. Saç için Jojoba Yağı Kullanmanızı Gerektiren 9 Neden

Antiinflamatuar Etkiler Anti-enflamatuar etkisi nedeniyle jojoba yağı, yara iyileşmesine yardımcı olmak, cilt enfeksiyonlarını ve diğer cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek ve hatta cildin yaşlanmasını yavaşlatmak için kullanılır. 2005 yılında “Farmakoloji Araştırması” nda yayınlanan bir araştırma, jojoba yağının sıçanlarda iltihabı azalttığını buldu. Egzama ve sedef hastalığı semptomlarını yatıştırmak için topikal olarak kullanılır. Güneş yanıklarını yatıştırmak ve bir yaralanmadan kaynaklanan iltihabı azaltmak için cildinize de uygulayabilirsiniz. Jojoba Yağından Makyaj Temizleyici Nasıl Yapılır?

Akne ile savaşır Jojoba yağı, 2012 yılında yayınlanan bir araştırmanın bulgularına göre akne karşıtı etkilere sahiptir. Bilim adamları, akne lezyonlu cilde sahip katılımcılara haftada iki ila üç kez bir jojoba yağı kil maskesi uyguladılar. Altı hafta sonra, ortalama olarak toplam cilt lezyonlarında yüzde 54 azalma oldu. Hem iltihaplı hem de iltihaplı olmayan lezyonlar azaldı. Bilim adamları, jojoba yağının sivilce ve sivilce ile ilişkili cilt lezyonlarının tedavisinde etkili olduğu sonucuna vardı. Jojoba Yağı ile Ev Yapımı Saç Kremi

 

Hugo ile oluşturuldu.
Stack teması Jimmy tarafından tasarlandı