Sandal ağacı yağının klasik bir kokusu ve çok ilginç bir faydaları vardır. Antiseptik, antiinflamatuar, antiflojistik, antispazmodik ve büzücü olarak kullanılabilir. Ayrıca yaranın kabuklanması, gaz giderici, idrar söktürücü, dezenfektan, yumuşatıcı, balgam söktürücü ve hipotansif özelliklere de sahiptir. Sandal ağacı esansiyel yağı harika bir hafıza güçlendirici, yatıştırıcı ve toniktir.
Sandal Ağacı Yağının Sağlığa Faydaları
Sandal ağacı yağı ve sandal ağacı ezmesi ilaçlarda, cilt ve güzellik bakımlarında ve ağız spreyleri, yemeklik ürünler, tütsü çubukları, oda spreyleri, deodorantlar, parfümler, sabunlar, losyonlar ve kremler dahil olmak üzere çok sayıda endüstriyel üründe kullanılmaktadır. Sandal Ağacı Yağı Nasıl kullanılır?
Antiseptik Sandal ağacının uçucu yağı, antiseptik bir ajan olarak çok iyidir. Hem dahili hem de harici uygulamalar için güvenlidir. Yutulduğunda iç yaraları ve ülserleri enfeksiyonlardan korumaya yardımcı olur. Benzer şekilde cilde uygulandığında yaraları, çıbanları ve sivilceleri enfeksiyon geliştirmekten veya septik hale gelmekten korur.
Antienflamatuvar Hem sandal ağacı ezmesi hem de uçucu yağı, iltihap önleyici maddeler olarak çok etkilidir. Sandal ağacı yağı enfeksiyon ve ateşin yan etkilerden kaynaklanan beyin, sindirim, sinir, dolaşım ve boşaltım sistemlerindeki her türlü iltihaptan kurtulmayı sağlar. Zehirlenmeler, böcek ısırıkları veya yaralara çok iyidir.
Antispazmodik Doğası gereği gevşetici ve yatıştırıcı olan bu yağ, spazmlara karşı harika çalışır. Yapılan bir araştırmaya göre sandal ağacı yağı sinirleri, kasları ve kan damarlarını gevşeterek spazmları ve kasılmaları sonlandırıyor. Bu nedenle, kramp, ağrı ve öksürük gibi bunlarla ilişkili sorunların tedavisinde yardımcı olur. Sivilce Gibi Cilt Sorunlarını Sandal Ağacı İle Tedavi Edin
Büzücü Çok hafif olmasına rağmen, bu uçucu yağ, diş etlerinde, kaslarda ve ciltte kasılmalara neden olan bazı büzücü özelliklere sahiptir. Sandal ağacı yağının, onu genitoüriner ve bronş yollarında dezenfektan, idrar söktürücü, balgam söktürücü ve uyarıcı olarak yararlı kılan büzücü özellikleri bilinmektedir. Bu da diş etlerini güçlendirme açısından faydalıdır.
Yaralara kabuk bağlatır Sandal ağacının yağı cildi rahatlatır ve yara izlerinin ve lekelerin çok daha hızlı iyileşmesine yardımcı olur. Sandal ağacı ezmesini skin pack olarak kullanmak eski bir uygulamadır. Aynı etki bu uçucu yağ kullanılarak da elde edilebilir. Bu yağ artık cilt bakım sabunlarında, losyonlarda ve kremlerde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Diüretik (idrar söktürücü) Rahatlatıcı ve iltihap önleyici özellikleri nedeniyle sandal ağacı yağı, idrar sistemindeki iltihabı yatıştırır ve gevşemeye neden olur, böylece idrarın kolay geçişini destekler. Ayrıca idrara çıkma sıklığını ve idrar hacmini arttırır. Cilt Sorunlarınızı Sandal Ağacı Tozu İle Giderin
Dezenfektan Dini törenlerde ve kozmetikte yaygın olarak kullanılmasını haklı çıkaran sandal ağacı esansiyel yağının dezenfektan özelliğidir. Kokusu mikropları ve küçük böcekleri uzak tutar, bu nedenle geniş alanları dezenfekte etmek için tütsü çubuklarında, spreylerde ve buharlaştırıcılarda yaygın olarak kullanılır.
Cilt bakımı Sandal ağacı yağı cildi rahatlatır, iltihap ve tahrişten kurtarır, enfeksiyonları iyileştirir ve taze ve serin hissetmenizi sağlar.Sandal ağacı yağının akne, sedef hastalığı, egzama, yaygın siğiller için klinik deneylerde büyük umut vaat ediyor.
Öksürük Tedavisi Sandal ağacı esansiyel yağı balgam söktürücü olarak kullanılır ve özellikle öksürük tedavisinde etkilidir. Ayrıca başlangıçta soğuk algınlığı, öksürük, grip, kabakulak veya başka herhangi bir hastalığa neden olan viral enfeksiyonlarla da savaşır. Sedef Hastalığı için En İyi Esansiyel Yağlar
Antiflojistik Sandal ağacı yağı, antiflojistik özelliklere sahiptir ve ateş ve viral enfeksiyonlardan kaynaklanan iltihaplanmayı hafifletir.
Kan Basıncını Düşürür Bu, sandal ağacı esansiyel yağının çok faydalı bir özelliğidir. Hipertansiyonu olan hastalarda kan basıncını düşürmek için süt veya hatta su ile alınabilir. Sandal ağacı macunu, vücudun çeşitli bölgelerine topikal olarak uygulandığında aynı etkiye sahiptir.
Bellek yükseltici Hafızayı geliştirir ve konsantrasyon gücünüzü uyarır. Ayrıca beyni rahat tutar ve sizi aşırı stres ve endişeden kurtarır.
Sakinleştirici Etki Bu yağ iltihabı, kaygıyı, korkuyu, stresi ve huzursuzluğu yatıştırır. Ayrıca, rahatlama, sakinlik, konsantrasyon, iç görüş ve olumlu düşünceler uyandırır.
Diğer Avantajları
Bazı insanlar vücut kokusunu gidermek için deodorant olarak sandal ağacı esansiyel yağı kullanır.
